31.8.16

Νέα σεισμική δόνηση στην Ιταλία...

Image result for AdTech Ad Νέα σεισμική δόνηση στην ΙταλίαΣεισμική δόνηση εντάσεως 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι γύρω στις...
13:26 ώρα Ιταλίας στην περιφέρεια της Περούτζια.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν ανάμεσα στις κωμοπόλεις Νόρτσια και Καστελούτσιο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε τραυματίες, αλλά η ανησυχία είναι εμφανής στους κατοίκους των περιοχών μετά τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αυτού, που έπληξε πριν από μια εβδομάδα την κεντρική Ιταλία, έφτασε τους 294 νεκρούς. Πριν απο λίγο υπέκυψε στα τραύματά του ένας 23χρονος ο οποίος είχε παραμείνει για πολλές ώρες κάτω από τα ερείπια στο Αματρίτσε και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης Πεσκάρα.

Οι άστεγοι ξεπερνούν τους 2.600 και ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότσι δεσμεύθηκε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει οικοδομηθεί ένα «προσωρινό Αματρίτσε» δίπλα στο γκρεμισμένο χωριό, με σπίτια, καταστήματα, ένα θέατρο και έναν παιδότοπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica όμως, ο δήμαρχος του χωριού φέρεται να μην ζήτησε την αναγκαία αντισεισμική θωράκιση του σχολείου του Αματρίτσε, ενώ στη φάση αυτή οι εισαγγελείς του Ριέτι και του 'Ασκολι Πιτσένο «περνούν από μικροσκόπιο», 21 κρατικές εργολαβίες για την ανακαίνιση και την αντισεισμική στήριξη δημοσίων κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: