31.8.16

Το Δημόσιο θα διαχειριστεί με υπεύθυνο τρόπο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος...

Image result for ΤσιπραςΠραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η 65η Συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στην συνεδρίαση, παρέστησαν επίσης οι...
αρμόδιοι Υπουργοί, Παιδείας, Νίκος Φίλης, Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣ Ιδρύματος κ. Ανδρέα Δρακόπουλο.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης συνεδρίασης, καθώς το έργο, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ελληνικό δημόσιο, συνολικού κόστους 600 εκατομμυρίων ευρώ, βαίνει προς ολοκλήρωση, με την παράδοσή του να αναμένεται έως το τέλος του έτους. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που θα έχει το Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, καθώς θα περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με συνεπαγόμενη αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας τους. Επίσης επισήμανε ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη η χρηματοδότηση για το πρώτο έτος της λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού, καθώς και έκτακτη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του. Αναφέρθηκε επίσης στον χώρο πρασίνου και αναψυχής του Κέντρου, που ήδη έχει παραδοθεί στο κοινό, και τον ρόλο του στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης που ήδη προγραμματίζονται.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την εξαιρετικά σημαντική αυτή δωρεά προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας την μεγάλη αποδοχή που έχει ήδη το έργο, από τους πολίτες.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως, στο σύνολό του, εντός του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: