31.8.16

Το δόγμα του Κ. Μητσοτάκη...

Κυριάκος Mητσοτάκης
Αντα Ψαρρά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά σχεδόν επιμένει να δηλώνει ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα. 

Ο νέος αρχηγός δεν χάνει ευκαιρία να εκμεταλλευτεί ...
κάθε περιστατικό προκειμένου να εξαγγείλει το δόγμα του. 

Χθες με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση στον αστυνομικό της Τροχαίας. 

Λίγες ημέρες πριν, ανεπιτυχώς βέβαια, προσπάθησε να κάνει το ίδιο με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αίγινα και τις ευθύνες των τοπικών αρχών και της πολιτικής ηγεσίας.

Μάλιστα επιμένουν σε αυτό ο ίδιος και το κόμμα του, την ίδια στιγμή που καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι παράγοντες της Δεξιάς (πολίτες και τοπικές αρχές) συμμετείχαν στην... ασφαλή διαφυγή των επιβατών του ταχύπλοου.

Ένα μήνα πριν έκανε τις ίδιες δηλώσεις, είτε με αφορμή τις καταλήψεις ακατοίκητων κτιρίων για τη φιλοξενία προσφύγων είτε με αφορμή τις διαχρονικές βίαιες εμπρηστικές επιθέσεις σε κλούβες των ΜΑΤ. 

Συνεχώς και μετά από κάθε ακραίο περιστατικό, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, ο αρχηγός προπαγανδίζει το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας.

Του διέφυγε, συμπτωματικά βέβαια, η εμπρηστική εγκληματική επίθεση στο κτίριο της Νοταρά, όπου φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων. 

Ο Κ. Μητσοτάκης, καλλιεργώντας μονότονα αυτό το σφιχταγκάλιασμα με την τάξη και την ασφάλεια, επιδιώκει με επικίνδυνο τρόπο τη συμπάθεια των ενστόλων, αλλά και των πλέον φοβισμένων πολιτών, φιλοτεχνώντας ένα εξαιρετικά αυταρχικό προφίλ. 

Ένα προφίλ που δεν απέχει πολύ από αλήστου μνήμης εποχές, όπου η ασφάλεια και η τάξη είχαν ως αντίτιμο τα σπασμένα κεφάλια διαμαρτυρόμενων πολιτών και τις ζαρντινιέρες.

Αυτά βέβαια όλα θα τα αποκαταστήσει ο αρχηγός της Ν.Δ. όταν γίνει πρωθυπουργός, διότι όταν ήταν υπουργός είχε άλλες προτεραιότητες και του διέφευγαν οι φονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α., του διέφευγαν οι χιλιάδες αστυνομικοί που είχαν αποκλειστική απασχόληση τη φύλαξη επωνύμων, με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι κλοπές σε σπίτια και μαγαζιά, του διέφευγαν οι τόνοι ναρκωτικών στις πλατείες, όπως του διέφευγαν και οι ακραίες συμπεριφορές ενστόλων μέσα σε αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια. 

Του διέφευγαν ακόμα οι διάφοροι ανεξέλεγκτοι ένοπλοι νταήδες στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές, που συνηθίζουν να πυροβολούν ακόμα και εναντίον αστυνομικών, όταν αυτοί προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους.  

Τέλος, του διαφεύγει ακόμα και το ότι οι παλιές ξαφνικές αστυνομικές επιδρομές στα Εξάρχεια, που δικαιολογημένα προκαλούσαν τις αντιδράσεις των κατοίκων, δεν μείωναν φυσικά ούτε στο ελάχιστο τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών.

Φαίνεται ότι η τάξη και η ασφάλεια -ειδικά στα Εξάρχεια- θα επιστρέψουν με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, διότι, όπως αποφάνθηκε δημοσιογράφος σε φίλιο της Ν.Δ. ραδιόφωνο: 
«Επί Τόσκα ο αστυνομικός έχει εξευτελιστεί!» 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: