31.8.16

Ολοκληρώνεται η διαδικασία κατακύρωσης της τρίτης άδειας ...

Στην τελική ευθεία το σήριαλ των τηλεοπτικών αδειώνΤα αποτελέσματα του διαγωνισμού δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τις εννιά το βράδυ...
Στην τελευταία πράξη του μπαίνει αυτές τις ώρες του ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, με δύο ή τρεις από τους συμμετέχοντες να χαμογελάνε ήδη πλατιά και τους άλλους πέντε να ετοιμάζονται να παίξουν τα... ρέστα τους, σε...
μια δημοπρασία-πόκερ για γερά νεύρα και ατσάλινο στομάχι.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας που συμπλήρωσε ήδη 30 ώρες, επικρατεί από την πρώτη στιγμή πλήρης συσκότιση πληροφόρησης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το παραμικρό, πλην του ότι ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας και νωρίς το πρωί σήμερα θα έπρεπε να ξεκινήσει η δημοπράτηση της τρίτης.

Εφόσον λοιπόν δεν έχει συμβεί κάτι απρόοπτο, λογικά αυτές τις ώρες θα πρέπει να ολοκληρώνεται και η διαδικασία κατακύρωσης της τρίτης άδειας.

Θα ακολουθήσει μια σύντομη διακοπή για μεσημεριανό γεύμα και μικρή ανάπαυση (να πάει η μπουκιά κάτω) και στην συνέχεια θα ξεκινήσει ο τελευταίος και κρισιμότερος γύρος για την ανάδειξη ενός ακόμη νικητή και τεσσάρων οριστικά ηττημένων.

Επειδή όμως, ώρα με την ώρα διαρρέουν πληροφορίες για την στρατηγική που είχαν καταστρώσει τα επιτελεία των υποψηφίων εταιρειών, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο οτι το τίμημα της πρώτης άδειας κινήθηκε πολύ ψηλά, ενώ οι δύο επόμενες κινήθηκαν κάπως χαμηλότερα χωρίς όμως να αποκλίνουν και πολύ από το τελικό τίμημα της πρώτης.

Άλλωστε όπως προβλέπεται από την διαδικασία, ο φιναλίστ της πρώτης άδειας που τελικώς ηττήθηκε στο τελευταίο στάδιο των έγγραφων προσφορών, δεν μπορεί στον επόμενο γύρο να προσφέρει χαμηλότερο τίμημα, από αυτό που πρόσφερε στον προηγούμενο γύρο. Εκτιμάται λοιπόν οτι και η δεύτερη άδεια, πρέπει να έχει προσεγγίσει τα επίπεδα του πρώτου γύρου και η τρίτη να κινήθηκε κάπως χαμηλότερα.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σε λίγο θα πρέπει να ξεκινήσει η δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, με πέντε αποφασισμένους παίχτες να βρίσκονται πλέον στο τελευταίο τραπέζι, γνωρίζοντας οτι μια πιθανή ήττα σε αυτόν τον τελευταίο γύρο, ισοδυναμεί με καταστροφή. Λόγω της κρισιμότητας της διαδικασίας, εκτιμάται οτι αυτός ο γύρος πιθανότατα θα διαρκέσει πολύ και δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί πριν νυχτώσει.

Οι αναλυτές της διαδικασίας, περιγράφοντας την διαδικασία του τελευταίου γύρου σε μια δημοπρασία, την παρομοιάζουν με την «θεωρία του δειλινού», τμήμα της πασίγνωστης πλέον «θεωρίας των παιγνίων». Οι παίχτες στην τελευταία στροφή συμπεριφέρονται συνήθως «σαν να μην υπάρχει αύριο», όπου όλα τα προγνωστικά ανατρέπονται για να κερδίσει ο πιο έμπειρος, ή ο πιο ψύχραιμος και σε πολλές περιπτώσεις, ο πιο τυχερός!
Φαίνεται επίσης οτι τα τελικά αποτελέσματα αυτής της μαραθώνιας διαδικασίας, θα τα πληροφορηθούμε αργά απόψε το βράδυ.

Διότι, ακόμη και μετά την λήξη του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί ένα μεγάλο διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες (υποψηφίους, νομικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής) και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.

Ακόμη και με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς λοιπόν, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τις εννιά το βράδυ, χωρίς να αποκλείεται να καθυστερήσει κι άλλο και να φτάσουμε στα περασμένα μεσάνυχτα.

Πάντως όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε απόψε το βράδυ να κοιμηθούν στα σπίτια τους, καθώς η χθεσινή διανυκτέρευσή τους στα στρατιωτικά ράντσα, περιγράφεται από περιπετειώδης έως εφιαλτική!

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: