31.8.16

Η Άγκυρα κατηγορεί τη Γερμανία για «πολιτιστικό ρατσισμό»...

Η Άγκυρα κατηγορεί τη Γερμανία για «πολιτιστικό ρατσισμό» - Media
Η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο για «πολιτιστικό ρατσισμό» λόγω των δηλώσεων του Γερμανού Επιτρόπου στην ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο το πιθανότερο είναι πως η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος της χώρας. Την δήλωση αυτή έκανε ...
στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ αντέδρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο Anadolu στο σχόλιο αυτό που έκανε χθες ο Γκίντερ Έτινγκερ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ έχουν ενταθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία τον περασμένο μήνα έπειτα από το οποίο οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μια επιχείρηση εκκαθάρισης των θεσμών από αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι για την υποστήριξη της αποτυχημένης αυτής απόπειρας.

Η ΕΕ ζήτησε από την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία την επέκρινε ότι δεν αξιολογεί σωστά την απειλή που θέτουν για το τουρκικό κράτος αυτοί που κρύβονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.Δεν υπάρχουν σχόλια: