24.10.15

Γιατί δεν πήγε (και) η Μπέττυ στο "Gazarte"...


Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολάντ δεν συνοδεύονταν στη νυχτερινή τους έξοδο στο "Gazarte", από κανέναν. Η σύντροφος του πρωθυπουργού, Περιστέρα (Μπέττυ) Μπαζιάνα, δεν ακολούθησε...
τον Τσίπρα, καθώς ταλαιπωρείται από μια ίωση, η οποία την κρατά μακριά από τα όποια καθήκοντά της, ακόμη και από τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη. 
Αλλά, δεν είμαι βέβαιος ότι ήταν θέμα ίωσης. Μάλλον, ήταν θέμα πρωτοκόλλου, αφού ο κ. Ολάντ ήρθε στην Ελλάδα χωρίς επίσημη συνοδό, έτσι και ο πρωθυπουργός εμφανιζόταν χωρίς τη σύντροφό του (όπως συνέβη και στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο). 

Από γαλλικής πλευράς πήγαν στο Gazarte σχεδόν όλοι οι υπουργοί που ήρθαν μαζί του στην Ελλάδα. Από ελληνικής; Μόνο ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς, ο πρώην βουλευτής Κ. Τσουκαλάς, αρκετοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα και η συνθέτις Ελένη Καραΐνδρου (προσκεκλημένη της γαλλικής πρεσβείας) η οποία, να σημειώσω, είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με την κορεατικής καταγωγής υπουργό Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπαλκασέμ. Η ώρα πέρασε ευχάριστα με κρασί και ιστορίες ελλήνων που έζησαν στη Γαλλία. Ο κ. Ολάντ χαιρέτησε τους πάντες διά χειραψίας λέγοντας δύο - τρία πράγματα για τον ελληνικό Πολιτισμό. Τώρα αν συζήτησαν για διμερή θέματα ουδείς γνωρίζει, διότι αφενός ο δικός μας δεν ξέρει γαλλικά και τα αγγλικά του Ολάντ είναι επιπέδου elementary. Μου είπαν όμως ότι άκουσαν τον κ. Τσίπρα να απευθύνεται στον κ. Ολάντ στα γαλλικά. Αλλά, βρε  αδελφέ, λεπτομέρειες... Κάποιος σίγουρα στον πολυχώρο θα γνώριζε γαλλικά, ας πούμε ο κ. Μπαλτάς.

πηγη "BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: