31.10.15

Ο Βενιζέλος θέλει να "καπελώσει" την Φώφη...

Στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, δεν ενθουσιάζονται από τη «σπουδή του Βαγγέλη» να παίρνει θέση επί παντός επιστητού, κάνοντας αρκετούς να πιστεύουν ότι επιθυμεί να «καπελώσει» την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή να την...
έχει στη «σκιά» του.

Ωστόσο, αποφεύγουν να θέσουν δημοσίως ζήτημα, κρίνοντας ότι προέχει η διατήρηση της εσωκομματικής ηρεμίας που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες, κλίμα που βοηθά στην υλοποίηση της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του χώρου.

Ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πάντως ότι οι στόχοι μεταξύ Φώφης και Ευάγγελου για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και ιδίως για την προοπτική του Κινήματος σε αυτό το εγχείρημα δεν συμπίπτουν.

Η κ. Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να έχει κεντρικό ρόλο και να είναι ο κορμός των πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στον αντίποδα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος, «δεν περιορίσαμε ποτέ τον χώρο αυτό στη λεγόμενη Κεντροαριστερά, θέλουμε να συσπειρωθούν οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου, του προοδευτικού Κέντρου και βέβαια έχουν πολύ μεγάλη σημασία και οι εξελίξεις στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας».

Εγκυρες κομματικές πηγές δίνουν και μια άλλη, πιο προωθημένη ερμηνεία. Διακρίνουν ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μια εμφανώς πιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ λογική σε σχέση με τη διάδοχό του, αλλά η βαθύτερη αιτία των διαφορετικών τους «συχνοτήτων» δεν αποκλείουν να είναι το γεγονός ότι συνυπάρχουν εξ ανάγκης και η Χαριλάου Τρικούπη θα διευκολυνόταν αν ο κ. Βενιζέλος επέλεγε «να καθίσει στον πάγκο».

Από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου ατύπως απαντούν ότι δεν βλέπουν «πού έγκειται το πρόβλημα για κάποιους» και θα εξακολουθήσει να λέει την άποψή του με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Παράλληλα αρνούνται τους ισχυρισμούς ότι λειτουργεί ανταγωνιστικά, σημειώνοντας με νόημα ότι «εκφράζει τις θέσεις που είχε το ΠΑΣΟΚ και οι οποίες ελπίζουμε να μην αλλάξουν...».

πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: