31.10.15

Το προσφυγικό θα συζητήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων ο Μουζάλας


Κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων ξεκινά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που παίρνει πλέον δραματικές διαστάσεις. 

Στη μιάμιση το μεσημέρι της Δευτέρας θα δεχθεί στο γραφείο του τον...
πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ ξεχωριστά θα δει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, πιθανότατα εντός της ίδιας μέρας. 

Την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τον υπουργό δεν κρύβουν και στο ΚΚΕ χωρίς πάντως να έχει κλειστεί κάποιο ραντεβού εξαιτίας της απουσίας του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κωνσταντινούπολη. Πρόθυμος να συναντήσει τον υπουργό είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με τον οποίο πάντως ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί το ακριβές ραντεβού. 

Αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ υπό τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη θα συναντήσει ενδεχομένως τον υπουργό, καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απουσιάζει σε περιοδείες, ενώ άγνωστο παραμένει ως αυτή την ώρα ποιος θα εκπροσωπήσει στη συνάντηση το Ποτάμι. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι στελέχη του Ποταμιού είχαν από την εποχή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ακόμα έρθει σε επαφή μαζί του, ζητώντας συνάντηση, προκειμένου να του καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις του κόμματος, κάτι που αναμένεται να γίνει σε αυτό το ραντεβού. 

Οι συναντήσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους αρχηγούς ή τις αντιπροσωπείες των κομμάτων αναμένεται να γίνουν Δευτέρα και Τρίτη και σε αυτές, ο κ. Μουζάλας θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώσει αναλυτικά τα κόμματα και για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 

Από την άλλη πλευρά, συζήτηση αναμένεται να γίνει και επί των προτάσεων που πιθανώς θα του καταθέσουν τα κόμματα, καθώς το προσφυγικό ζήτημα αγγίζει πλέον τους πάντες. 

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να δημιουργηθούν συνθήκες συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και σταθεροί δίαυλοι επικοινωνίας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεννόηση, αντί των στείρων αντιπαραθέσεων σε ένα τέτοιο ζήτημα. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: