31.10.15

Πορεία στον Έβρο, για την κατάργηση του φράχτη...

Πορεία στον Έβρο με αίτημα την κατάργηση του φράχτη - MediaΜέλη του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου αναχώρησαν λίγο μετά τις 9.00 το πρωί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης με πέντε λεωφορεία, με τελικό προορισμό τις Καστανιές Έβρου, όπου θα...
συμμετάσχουν σε πορεία με αίτημα την κατάργηση του φράχτη στα σύνορα.

Η Πορεία στον Έβρο αποτελεί την κεντρική κινητοποίηση του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη, πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη με αίτημα την απομάκρυνση του φράχτη στα σύνορα, τον οποίο χαρακτηρίζει "σύμβολο αποκλεισμού" και "αιτία των πνιγμών προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο".

Στην πορεία διαμαρτυρίας στον Έβρο παίρνουν μέρος αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα και στην Κομοτηνή και μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμμετέχοντες στην πανελλαδική κινητοποίηση αναχώρησαν με πέντε λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη και δύο από την Αθήνα. Με λεωφορεία και ΙΧ ταξιδεύουν προς τον Έβρο διαδηλωτές από τη Λάρισα, τα Γιάννενα, το Βόλο και την Πάτρα.

«θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το πιο κοντινό σημείο στον φράχτη. Θα διαδηλώσουμε, θα ζητήσουμε να γκρεμιστεί ο φράχτης, επειδή θεωρούμε ότι αναγκάζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ακολουθούν θαλάσσιες διόδους για τη διάσχιση των συνόρων, λύση που οδηγεί στις τραγωδίες που βλέπουμε καθημερινά στο Αιγαίο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Χαρά Χαρπίδου, μέλος του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη.

Στο Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη συμμετέχουν άτομα και συλλογικότητες, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο, Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις, το Κέντρο Αγώνα Τούμπας και μία ομάδα νομικών για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: