31.10.15

Οι νέοι της Βρετανίας τα οικονομικά θύματα της κρίσης...

ΑΝΕΡΓΙΑ... των τελευταίων ετών...
Στη νέα κατώτερη τάξη της χώρας την τελευταία πενταετία έχουν  εξελιχθεί οι νεαροί Βρετανοί καθώς υφίστανται όλες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, προειδοποιεί η Επιτροπή για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (EHRC) σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι νέοι κάτω των 34 ετών αντιμετωπίζουν...
«τις χειρότερες οικονομικές προοπτικές εδώ και πολλές γενιές» τόνισε η Λόρα Κάρστενσεν, που είναι μέλος της επιτροπής αυτής η οποία συγκροτήθηκε από το κοινοβούλιο για να μελετήσει την εξέλιξη της κοινωνικής, οικονομικής και φυλετικής ισότητας στη χώρα.

«Μολονότι, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, οι ανισότητες όσον αφορά το εισόδημα έχουν περιοριστεί γενικά (από το 2010), εμφανίζεται τώρα ένα καινούριο χάσμα: αυτό μεταξύ των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία», σημειώνει η Επιτροπή.

«Κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μέχρι το 2013 οι νέοι κάτω των 34 ετών και ιδίως η ηλικιακή ομάδα 16-24, βίωσαν τη μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους (...) είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε θέσεις με καλό μισθό και μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια. Και, παρά την πρόσφατη βελτίωση των συνθηκών, δεν επανήλθαν στο επίπεδο που ήταν πριν την κρίση», προσθέτει η EHRC.

Η ανεργία στις ηλικίες 16-24 ήταν 14,8% στα τέλη Αυγούστου 2015, έναντι 13,8% που είχε φτάσει στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2008.

Αντιθέτως, κατά την ίδια περίοδο, το επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας βελτιώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: