22.10.15

"Ολάντ και Τσίπρας, ο coach και το μετανιωμένο κακό αγόρι"...

Le Figaro: Ολάντ και Τσίπρας, ο coach και το μετανιωμένο κακό αγόρι Αυτος είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής εφημερίδας "Le Figaro", που σχολιάζει σημερα το ρόλο των δύο πολιτικών ανδρών στην Ευρώπη. 
"Ο Γάλλος πρόεδρος  έγινε γρήγορα ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και την...
πλειοψηφία των ευρωπαϊκών  χωρών οι οποίες αντιμετώπισαν τον Αλέξη Τσίπρα με καχυποψία, ακόμη και με εχθρότητα. Τρεις μήνες μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, ο Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα.

O Ολάντ στην Ελλάδα μεταφέρει μήνυμα εμπιστοσύνης μετά την κρίση του καλοκαιριού, γράφει το γαλλικό περιοδικό "Le Point" σχολιάζοντας την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας. 

"Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, τρεις μήνες αφότου υποστήριξε με θέρμη τη χώρα προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδός της από τη ζώνη του ευρώ", αναφέρει το γαλλικό περιοδικό και προσθέτει: 

"Ο Φρανσουά Ολάντ θα συνοδεύεται τουλάχιστον από τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς, εκ των οποίων ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και αρκετούς επιχειρηματίες" . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: