21.10.15

Την πειρατεία πολλοί εμίσησαν, τους καναλάρχες πειρατές ουδείς...

Γιατί έχουν δίκιο (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) Ακρίτα και Δανίκας...

«Αγαπητέ μου θέλεις κανάλι; Πλήρωσε». Αυτονόητο. Όπως όταν θέλεις σπίτι πρέπει να πληρώσεις, όπως όταν θέλεις αυτοκίνητο πρέπει να πληρώσεις, όπως…
ισχύει για όλα. Το λέει όμως εξαιρετικά στο σημερινό του σχόλιο ο Δημήτρης Δανίκας στην ηλεκτρονική έκδοση του Θέματος. «Μα σου λέει δεν έχω μία. Η εταιρεία είναι καταχρεωμένη. Μα πως; Και όλα αυτά τα δανεικά που εισέπραξες που στο καλό κατέληξαν; Στην τσέπη σου;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος, όπως κάθε λογικός άνθρωπος!

Κατά τα άλλα όμως, μάς ενοχλεί η πειρατεία. Για αυτό και σήμερα έκλεισε ένα site με ταινίες που όλοι βλέπαμε, όπως επίσης εύστοχα αναφέρει η Έλενα Ακρίτα στο Facebook: «Γύρω μας όλα λυμένα… φοροδιαφυγή, λίστα λαγκάρντ… Τι κόβουμε λοιπόν; Την ψυχαγωγία του έλληνα μέσα στην κρίση, τη δίωρη απόδρασή μας».



Για την πειρατεία των καναλαρχών όμως, ούτε λόγος 25 χρόνια! Φυσικά και θα πρέπει να μάς ενοχλεί: και η πειρατεία και η φοροδιαφυγή και όλα… Αλλά βγάζει μάτι το δυο μέτρα και δυο σταθμά που έχει γίνει κανόνας σε αυτόν τον άθλιο τόπο, αλλά εξαιρετικό οικόπεδο!

Πάμε πάλι στον Δανίκα: «Προσέξτε τη λογική των ιδιωτικών καναλιών» συνεχίζει ο δημοσιογράφος, «Οι εντεταλμένοι συνάδελφοι να σχολιάζουν την επικαιρότητα, κανονιοβολούν εναντίον πάντων. Κυρίως τους μικρομεσαίους φοροφυγάδες. Κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους. Κυρίως τις πέτσινες συντάξεις. Και πάει λέγοντας! Αυστηρή, εξοντωτική κριτική προς τους άλλους. Τη στιγμή που τα αφεντικά τους επιδίδονται σε πρωταθλητισμό πειρατείας. Εκπέμπουν χωρίς να πληρώνουν φράγκο. Αυτή κι αν είναι υποκρισία. Σου απαγορεύεται να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Πρώτα να κοιτάξεις τις δικές σου πομπές! Έτσι αρχίζει να υφαίνεται μια αόρατη διαπλοκή. Με κάθε κυβέρνηση. Εγώ προπαγανδίζω υπογείως. Εσύ, το κράτος, δεν μου ζητάς μία. Απίστευτη συναλλαγή. Αυτός και ο ορισμός της διαπλοκής».

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να εξηγήσει κανείς το 25χρονο αλισβερίσι της ελληνικής διαπλοκής.

Όλοι εμείς οι πολλοί να πληρώνουμε, να έχουμε λιώσει από τους φόρους, να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη… Κι αυτοί στις βιλάρες τους που έχτισαν με τα δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες… Δανεικά, τα οποία υποτίθεται ότι πήραν για επενδύσεις! Ωραίοι τύποι! Τόσο ωραίοι που απροκάλυπτα επιμένουν και διεκδικούν να μην αλλάξει τίποτα για αυτούς και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους… Ενώ εμείς η πλέμπα, να βουλιάζουμε στους καναπέδες, να μάς βρίζουν οι συκοφάντες σχολιαστές τους και αδιαμαρτύρητα σκυφτοί, ενοχικοί και άφραγκοι να πορευόμαστε στο θάνατο που μάς έχουν παραγγείλει… Και όσο θα περιμένουμε να πεθάνουμε θα τρώμε για ψυχαγωγία, μπαγιάτικες, ανοργασμικές, ανέμπνευστες, ανόητες, ηλίθιες, κατωτάτου επιπέδου μ@λ@κιες που μας σερβίρουν από τα άθλια κανάλια τους! Να τους χαιρόμαστε!..

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: