30.10.15

ΗΠΑ: Άλλος για ακάλυπτες επιταγές;...

ΗΠΑ: Ο γιος του Γάλλου ΥΠΕΞ μοίραζε ακάλυπτες επιταγές ύψους 3,5 εκατ. ευρώ - Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Τομά Φαμπιούς ...

Την παραίτηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ζητά η γαλλική Ακροδεξιά με αφορμή ...
το δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού "Le Point", σύμφωνα με το οποίο, ο γιος του κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν "Εθνικό Μέτωπο" εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, "ο Λοράν Φαμπιούς θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το υπουργείο καθώς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με νηφαλιότητα από τη στιγμή που έχει με τον γιο του προβλήματα".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού Le Point, έχουν κατατεθεί σε τοπικά δικαστήρια της πολιτείας Νεβάδα αγωγές, σύμφωνα με τις οποίες, το 2012, ο Τομά Φαμπιούς εξέδωσε ακάλυπτες επιταγές, ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εισπράξει ρευστό ή μάρκες σε τουλάχιστον τρία καζίνο του Λας Βέγκας.

Οι αμερικανικές δικαστικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι ένας άνδρας, με το όνομα Τομά Εμμανουέλ Φαμπιούς κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης και της κλοπής και μάλιστα ότι έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Το γαλλικό περιοδικό αποκαλύπτει επίσης ότι οι ακάλυπτες επιταγές του Τομά ήταν από τρεις διαφορετικές τράπεζες, η μία εκ των οποίων η γαλλική "Societe Generale", και εκδόθηκαν σε διάστημα δύο ημερών. Το Μέγαρο των Ηλυσίων όπως και το υπουργείο Εξωτερικών τηρούν προς το παρόν σιγή ιχθύος για το θέμα. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Τομά Φαμπιούς φέρνει σε δύσκολη θέση τον πατέρα του. Ο 33χρονος επιχειρηματίας, όπως αυτοαποκαλείται, περνάει τον καιρό του σε κακόφημα μπαρ ενώ το 2013 , υπήρξε αντικείμενο δικαστικής έρευνας για αισχροκέρδεια και ξέπλυμα μαύρου χρήματος...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: