21.10.15

Δ. Μελαχρινόπουλος: «Είδα τον Ρουπακιά να μαχαιρώνει τον Φύσσα» ...

Δημήτρης Μελαχρινόπουλος
Eίχα το αίμα του Παύλου, πάνω μου...
Aπό το βήμα του μάρτυρα ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, σοκάρει με την κατάθεση του: Είδα τον Ρουπακιά να μαχαιρώνει δύο φορές τον Παύλο. Ο Παύλος σύρθηκε προς το μέρος μου και μου ζήτησε...
νερό. Όταν του έδωσα και ήπιε, το έφτυσε και άρχισε να καταρρέει. Ήρθε η Χρύσα, μαζεύτηκε κόσμος, Μια γυναίκα τού πιάνει τους σφυγμούς και μας είπε «γρήγορα ασθενοφόρο». Ψάχναμε για ασθενοφόρο, σταματούσαμε ταξί και αυτοκίνητα. Ήρθε ο πατέρας του Παύλου και μετά από κάνα μισάωρο το ασθενοφόρο. Ήταν βαρύς, δεν μπορούσαμε να τον σηκώσουμε.

Διαβάστε ολόκληρη την κατάθεση:

Πρόεδρος: Γιατί δεν χτύπησε εσάς ο Ρουπακιάς:

Μάρτυρας: Γιατί πιθανότατα ήθελε να σκοτώσει τον Παύλο. Δεν υπήρξε συμπλοκή, μόνο επίθεση.

Πρόεδρος: Αυτό για το όπλο, ότι το σήκωσε η αστυνομικός, πρώτη φορά το ακούμε. Ποια η εξήγηση για τις διαφοροποιήσεις αυτές;

Μάρτυρας: Είμαι πολύ φορτισμένος ψυχολογικά. Δεν μπορούσα να πω επακριβώς τι έγινε. Μετά κάθισα, σκέφτηκα και θυμήθηκα. Είχα τα αίματα ακόμα πάνω μου, δεν μπορούσα να σκεφτώ. 

«Οι χρυσαυγίτες έκαναν χώρο στον Ρουπακιά για να χτυπήσει τον Φύσσα» (11:48)

Μάρτυρας: Γύρισα πίσω μπας και βοηθήσω κάποιον από τους φίλου μου. Δέχομαι ένα χτύπημα και πέφτω κάτω. Όλη την ώρα ήταν στην τσίτα, χτυπούσαν τα πόδια τους και τα άτομα που έρχονταν κάθε φορά να μας χτυπήσουν, οι άλλοι χτυπούσαν τα πόδια τους και τους εμψυχώνανε. Με χτύπησε κάποιος πισώπλατα.

Όταν σηκώθηκα, είδα να συνεχίζουν να χτυπάνε τον Φύσσα και βλέπω τον Ρουπακιά να πηγαίνει κατευθείαν στον Παύλο. Αποδυνάμωναν τον Παύλο και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον χτυπήσει εκείνος. Βλέπω να του επιτίθεται κατευθείαν με ένα μαχαίρι...

(Διαμαρτυρήθηκε ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα Ανδρέας Τζέλης στο δικαστήριο γιατί κάποιοι από τους κατηγορούμενους γελάνε με τον μάρτυρα...)
Δημήτρης Μελαχρινόπουλος

Δημήτρης Μελαχρινόπουλος ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρόεδρος: Δεν μπορούσατε να του δώσετε κάποια βοήθεια;

Μάρτυρας: Ήταν τόσο γρήγορο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Άκουσα μια κραυγή του Παύλου, ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, τον έπιασε ένας αστυνομικός, μετακινήθηκε λίγο προς τη μεριά μου και είπε «αυτός το έκανε, αυτός».

Η αστυνομικός σήκωσε το όπλο και είπε «ρε παιδιά, όχι και μαχαίρι...» Ταυτόχρονα είδα από τη μία μεριά οι αστυνομικοί να πιάνουν τον Ρουπακιά και η αστυνομικός να σηκώνει το όπλο. Μέχρι να σηκώσει ο Ρουπακιάς το μαχαίρι, περίμεναν όλοι οι άλλοι, μετά όμως έφυγαν.

«Πέντε με έξι άτομα χτυπούσαν τον Παύλο» (11:43)

Μάρτυρας: Είδαμε έναν τύπο με μηχανάκι που μας λέει ότι ήταν αστυνομικός, πηγαινοερχόταν και συνομιλούσε αρκετά σαν να τους ήξερε. Μας είπε «να φύγετε».

Σε εμάς μιλούσε μισό λεπτό, σε αυτούς καθόταν ένα τρίλεπτο τουλάχιστον. Πήγαμε σε μια πλατεία για να γυρίσουμε να πάρουμε τα αμάξια και ψάξαμε, βρήκαμε ταξί για έναν φίλο μας.

Όταν έφυγε, είδα δύο μηχανές ΔΙΑΣ να κατευθύνονται και σχεδόν αμέσως από την άλλη μεριά έρχονται και άλλα 5 με 6 μηχανάκια και τέσσερα αυτοκίνητα. Το ένα αμάξι ήταν ασημί Nissan και ήταν μέσα ο Ρουπακιάς. Όλα ήταν τρικάβαλα, όλοι φορούσαν παραλλαγής και μαύρα ρούχα.

Πρόεδρος: Σας έδωσε εντύπωση ότι ήταν μία ομάδα;

Μάρτυρας: Ναι. Το αυτοκίνητο με τον Ρουπακιά είχε δύο γυναίκες πίσω και ο Ρουπακιάς μάς ρώτησε που είναι η Κεφαλληνίας. Μας κοίταξε πολύ έντονα και έφυγε γρήγορα.

Τα επόμενα λεπτά είδα 30 με 40 άτομα να έρχονται από Κεφαλληνίας, με ποδοβολητά ,να μας βρίζουν και να μας λένε «ελάτε κότες εδώ, θα σας σκοτώσουμε, θα σας γ..».

Ήταν αργά και η Τσαλδάρη δεν είχε πολλή κίνηση. Όλοι με μαύρες μπλούζες κάποιοι κρατούσαν στα χέρια τους κράνη.

Ο Παύλος είπε να φύγουνε τα κορίτσια, να πάνε σπίτι και θα βρεθούμε μετά. Φύγανε και ήρθαν κάποιοι απέναντι και ο Παύλος μάς είπε «τρέξτε» και αρχίσαμε να τρέχουμε.

Τρέχω και κοιτάζω πίσω και βλέπω 5 με 6 να χτυπάνε τον Παύλο και ένας να χτυπάει τον Ηλία στο κεφάλι με ένα κράνος.  

«Ένας κρατούσε στειλιάρι, άλλος καδρόνι, άλλος σιδερογροθιά» (11:16)

Μάρτυρας: Όταν βγήκαμε και πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα από εκεί όπου είχαμε παρκάρει, επί της Παύλου Μελά, βλέπουμε τέσσερα-πέντε άτομα και άλλους τόσους κρυμμένους στα πεζοδρόμια. Ήταν ψηλοί και γεροδεμένοι. Ο ένας κρατούσε σίγουρα ένα καδρόνι, άλλος πρέπει να κρατούσε ένα στειλιάρι και ο άλλος σιδερογροθιά. Πρέπει να ήταν και οι τέσσερις με μαύρη μπλούζα και παντελόνια παραλλαγής, γκρι - άσπρο.

Πρόεδρος: Αυτά που κρατούσαν σάς έκαναν να φοβηθείτε;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί ήταν σαν να μας περιμένανε

Πρόεδρος: Γιατί δεν το είπατε από την αρχή;

Μάρτυρας: Είχα ψυχολογική φόρτιση. Είχε σκοτωθεί ο φίλος μου, δεν μας είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Η... κινητικότητα» των χρυσαυγιτών στο Κοράλι (11:10)

Πρόεδρος: Πώς ξέρετε το όνομά του; (σ.σ. Μιχάλαρου;)

Μάρτυρας: Μου έδειξαν φωτογραφία

Πρόεδρος: Συγκρατήσατε τα χαρακτηριστικά του;

Μάρτυρας: Μάλιστα

Πρόεδρος: Τι είδατε;

Μάρτυρας: Σε ένα τραπέζι καθόντουσαν δύο άτομα μόνα τους και μας κοίταζαν πολύ έντονα. Τους παρατηρούσα και ρώτησα τον Παύλο «γιατί μας κοιτάνε; έγινε κάτι;» Απλά έγινε ένας σχολιασμός γιατί φορούσε ανάποδα την μπλούζα του. Και του λέω «κοιτάνε τόσο έντονα γι' αυτό το πράγμα;». Όταν φύγανε, ο ένας σκοντάφτει πάνω στον Σεϊρλή και ζήτησε συγγνώμη.

Πρόεδρος: Αυτός που σκόνταψε ποιος ήταν;

Μάρτυρας: Νομίζω ότι ήταν ο Άγγος

Δημήτρης Μελαχρινόπουλος EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Πρόεδρος: Κοιτούσαν τα κινητά τους, τους είδατε να μιλάνε;

Μάρτυρας: Όχι, απλά να στέλνουν μηνύματα, να τα κοιτάνε.

«Όταν μπήκα στο Κοράλλι, έμπαινε και ο Μιχάλαρος» (10:58)

Πρόεδρος: Έχετε δώσει 4 καταθέσεις, υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, προσθήκες, αλλαγές από τη μία στην άλλη. Μπορείτε να δώσετε και εξήγηση για τις προσθήκες;

Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα, όλο πρωί μέχρι το απόγευμα, δεν είχα καμία επαφή με τον Παύλο. Το απόγευμα με πήρε ο Σεϊρλής και μου είπε ότι ήταν σε κοντινή καφετέρια, στο «Σουβενίρ», 500 μέτρα από το σπίτι μου. Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Εγώ δεν είμαι πολύ φίλος της μπάλας αλλά πήγα για την παρέα. Συνολικά ήμασταν 10 άτομα και παρακολουθούσαμε τον αγώνα.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τον πήρε ο Παύλος από κοντινή καφετέρια, το «Κοράλι» που είναι στην Παναγή Τσαλδάρη, και μας είπε να πάμε να δούμε μαζί εκεί τη συνέχεια του αγώνα. Φύγαμε 8 άτομα από την παρέα και πήγαμε με αμάξια του Ξυπόλυτου και του Σεϊρλή.

Φτάσαμε εκεί γύρω στις 11. Κάτσαμε στο τραπέζι που ήταν ο Παύλος και η Χρύσα, στριμωχτήκαμε λίγο. Πριν φτάσουμε στην Παύλου Μελά και μπαίνοντας στην καφετέρια, έμπαινε και κάποιος ψηλός που δεν τον ήξερα αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν ο Μιχάλαρος. Ήταν σωματώδης, με κοντοκουρεμένο μαλλί και παντελόνι παραλλαγής. Σίγουρα φορούσε μαύρα ρούχα.


Μελαχρινόπουλος: Ήξερα τον Παύλο 15 χρόνια... (10:54)

Με τον Παύλο γνωριζόμασταν πολλά χρόνια, ήμασταν πολύ φίλοι, 15 χρόνια. Ασχολούμαι και εγώ με τη μουσική. Είχαμε κάνει δημόσιες εμφανίσεις σε μαγαζιά

Πρόεδρος: Ποιο ήταν το περιεχόμενο των στίχων σας;

Μάρτυρας: Διάφορα, κοινωνικά, αντιρατσιστικά...

Πρόεδρος: Είχε προκαλέσει κάποιους με στίχους του ο Παύλος;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Ήταν σε κάποιο κόμμα;

Μάρτυρας: Όχι

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: