29.10.15

Επίθεση σε αντιφασίστα από συνοδούς βουλευτή της Χρυσής Αυγής...


Επίθεση από συνοδούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευάγγελο Καρακώστα, δέχτηκε αντιφασίστας κατά τον...
εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θήβα.
 Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 7 μ.μ.
Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή προσκάλεσε επίσημα τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελο Καρακώστα «σπιλώνοντας τις αγωνιστικές μνήμες του λαού που ύψωσε το ανάστημα του ενάντια στους ναζί και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος».

«Πλυντήριο νεοναζιστών ο εορτασμός»

«Οι συνεργάτες των ναζί, πρόγονοι των χρυσαυγιτών, εκτέλεσαν δεκάδες Θηβαίους στην Κατοχή, πυρπόλησαν τη Δομβραίνα, τα Χώστια και τη Θίσβη. Αν ο Δήμαρχος ξέχασε και μετέτρεψε τον εορτασμό της 28ης Οκτώβρη σε πλυντήριο για την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, οι αγωνιστές που βρέθηκαν εκεί δεν ξέχασαν και αντέδρασαν. Φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα και διαδήλωσαν άμεσα την οργή τους για την σπίλωση του εορτασμού. Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ορθά αποχώρησε από τη φιέστα νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Βέβαια, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φρόντισε να στείλει το μήνυμα που πραγματικά ήθελε μέσω των τριών μελών της συνοδείας του, τα οποία επιτέθηκαν θρασύδειλα και πισώπλατα σε αγωνιστή αντιφασίστα, χτυπώντας στο πεζόδρομο της Θήβας» προσθέτει η κίνηση, σημειώνοντας ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν αφήνουν περιθώριο σε κανένα να σφυρίζει αδιάφορα και να νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: