14.10.15

Πρώτη φορά τηλεοπτική σεζόν χωρίς λεφτά!...

Πρώτη φορά τηλεοπτική σεζόν χωρίς λεφτά!
Χαμηλού budget προσωποκεντρικές παραγωγές, πρωινές μάχες για την τηλεθέαση και ξενύχτι στη late night ζώνη...
Επαναλήψεις περσινών και προπέρσινων επιτυχημένων (ή σχεδόν επιτυχημένων) concepts, σαπουνόπερες με επίγευση χαλούμι (κυπριακές παραγωγές), προσωποκεντρικές εκπομπές με μανδύα μαγκαζίνο και θεματολογία μεταξύ gossip και απόκρυφων...
μυστικών new age ευζωίας, δυο-τρία comeback τηλεοπτικών φίλων από τα παλιά, μια ντουζίνα γαστρονομικά projects με πολλά κιλά τοποθέτησης προϊόντων/χορηγιών και εσχάτως «αγαπημένα» από τους ντόπιους σταρ late night shows είναι σε αδρές γραμμές αυτά που θα παίζει η ιδιωτική TV τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015-16. Τραγική ειρωνεία. Οσο οι ίντσες των τηλεοπτικών δεκτών μεγαλώνουν και οι συσκευές γιγαντώνονται τεχνολογικά, τόσο μειώνονται οι λόγοι για να παρακολουθήσει κανείς ελεύθερη τηλεόραση. Δεν θα προκαλούσε συνεπώς καμία περιέργεια, αν το πατροπαράδοτο σεμεδάκι, αυτό το επάρατο αξεσουάρ που πάλαι ποτέ κοσμούσε κάθε μικροαστική συσκευή τηλεόρασης, επέστρεφε με κεκτημένη ταχύτητα, αφού πλέον το «μαγικό κουτί» θα έχει διακοσμητικό ως επί το πλείστον ρόλο, εκπέμποντας σε αβάσταχτα vintage συχνότητα. Τουλάχιστον μέχρι τη μέρα που το Netflix θα λανσαριστεί επισήμως και στην Ελλάδα. Αλληλούια. 


Πρωινή αναφορά

Κακά τα ψέματα. Αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί -από κτίσεως ιδιωτικής TV- ερίζουν για μία τηλεοπτική ζώνη, αυτή είναι αναμφίβολα η πρωινή, η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια από τη μία επέχει σπουδαιότητα εξκάλιμπερ για κάθε διευθυντή Προγράμματος, από την άλλη κατατρώγει λαίμαργα πολλούς από εκείνους που προσπαθούν να μετρήσουν το τηλεοπτικό ανάστημά τους με τις τηλεοπτικές συνήθειες της ΜΕΝ (βλ. Μέση Ελληνίδα Νοικοκυρά). 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: