29.10.15

Καταφύγιο των καναλαρχών το ΕΣΡ...

...και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού...
Δύο είναι τα τελευταία, πλην ισχυρά χαρτιά των καναλαρχών, είτε για να μπλοκάρουν το νόμο Παππά για την αδειοδότηση που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο από τη Βουλή, είτε για να...
διεκδικήσουν με «σιγουριά» νέες άδειες!

Το ένα έχει σχέση με τη σύσταση του ΕΣΡ που ως γνωστόν ο διορισμός των μελών του είναι αρμοδιότητα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και το άλλο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς επίσης και η Ένωση Εμπορικών Τηλεοπτικών Δικτύων (ACT) της Ευρώπης που εκπροσωπεί σταθμούς σε 37 ευρωπαϊκές χώρες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Αρχικά ως προς το ΕΣΡ. Σημειώνεται ότι τα μέλη του συμβουλίου εκλέγονται κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Βουλής και επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων, εφόσον υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον 4/5. Το τελευταίο είναι και το «κλειδί» με το οποίο οι καναλάρχες μπορούν ασκήσουν πίεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου με τη σειρά τους να καθυστερήσουν το διορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ ή ακόμη και να τον μπλοκάρουν, αφού όπως ήδη αναφέρθηκε απαιτείται η πλειοψηφία των 4/5! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσο δεν υπάρχει ΕΣΡ δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ο νέος νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: