29.10.15

Για την επόμενη βδομάδα πάει η εκταμίευση των 2 δις...

EuroWorking Group: Για την επόμενη βδομάδα πάει η εκταμίευση των 2 δισ.Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από τις Βρυξέλλες η οποία αναφερόμενη στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο EuroWorking Group, τόνισε ότι υπάρχουν...
ακόμα «εκκρεμότητες».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, παραμένουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες για να κλείσει η εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί. 

Η ίδια πηγή ανέφερε πως στην τακτική συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων και ότι «απομένει λίγος δρόμος», αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την Αθήνα.

Τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. είναι κατά τις ίδιες πληροφορίες οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αν το ζήτημα της επόμενης δόσης δεν επιλυθεί άμεσα ή στο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, τότε το θέμα θα «σέρνεται» όλο το μήνα ή η δόση θα δοθεί άρον-άρον με πολιτική απόφαση σε ανώτερο επίπεδο.

Με ορατό το ενδεχόμενο ήδη όμως να μη λάβει τα 2 δισ. ούτε την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση κατέθεσε την Πέμπτη το νομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, ενώ το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εισαχθεί για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  αφού έχει καθυστερήσει ήδη μισό μήνα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: