1.6.11

To θαύμα της Μεγαλόχαρης...


Βαθιά θρησκευόμενο άτομο ο Ντερμπεντέρης, αναλύει και σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, από την θεολογική τους σκοπιά...
Θαύµα, θαύµα!
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η Μεγαλόχαρη έβαλε γιαάλλη µια φορά το χέρι της και έσωσε τοέθνος από τη χρεοκοπία και τον εξευτελισµό.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ είναι ... αδιαµφισβήτητη αφού, σύµφωνα µε όσα έλεγαν την περασµένη εβδοµάδα,µόνο ένα θαύµα µπορούσε να µας σώσει.

∆ΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑ∆Υ ειδοποίησε αυτοπροσώπως ο υπουργόςΟικονοµικών ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ότι κατά τον Ιούλιο η χώρα θα κηρύξει «στάση πληρωµών» –αν δεν έλθει η πέµπτηδόση του δανείου...

ΤΡΙΤΗ (κι ενώ ο Πρωθυπουργόςσυναντούσε τους πολιτικούς αρχηγούς) µάθαµε από τις Βρυξέλλες πως για να πάρουµε τη δόση θα πρέπει να συµφωνήσει στα µέτρα και ο Σαµαράς, απειλή την οποία επιβεβαίωσε λίγα 24ωρα αργότερα και ο ολλανδός υπουργός Οικονοµικών. Αρα, no Samaras, no money.

ΤΕΤΑΡΤΗ µας απείλησε η ∆αµανάκη αυτοπροσώπως πως µε αυτά που κάνουµε (και εµείς αλλάκαι ο Σαµαράς) όχι µόνοδεν θα µας δώσουν τη δόση αλλά θα µας διώξουν κι από το ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ εξέφρασε την ανυπόκριτη σκοτούρα του για το επίπεδο συνεννόησης των πολιτικών κοµµάτων στην Ελλάδαο ίδιος ο Ολι Ρεν – δεν είναι η πρώτη φορά: νοµίζω ότι η συναίνεση του έχει γίνει κάτι σαν έµµονη ιδέα και ίσως θα έπρεπε να το κοιτάξει...

ΚΑΙ ΤΟΤΕ, µπροστά στο φάσµατης καταστροφής, µε τονδιεθνή Τύπο να ανακοινώνει ήδη τη χρεοκοπία και τους Ελληνες να αδειάζουν τις τράπεζες, ο Πρωθυπουργός ζήτησε εκτάκτωςκαι επειγόντως συνάντηση των πολιτικών αρχηγών µήπως και µπορέσει (χέρι χέρι µε τον Καρατζαφέρη) να πείσει τον Σαµαρά να κατεβάσει τις τριήρεις στη Σαλαµίνα.

ΑΜ ∆Ε! Ξεροκέφαλος ο Σαµαράς, πάει η συναίνεση, πάει και η δόση. ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ; Οχι! ∆ιότι τη στιγµή ακριβώς που η Σαλαµίνα το γύριζε σε Μικρασιατική Καταστροφή, η Μεγαλόχαρη έβαλε το χέρι της.

ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, από εκεί που θα κατέβαζε ρολά, ο υπουργός Οικονοµικών έγινε αισιόδοξοςγια τη δόση, την οποία πλέον όλοι θεωρούν ότι θα τσεπώσουµε συντόµως.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ο Παπαδήµος ανακοίνωσε πως δενυπάρχει ούτε σκέψη αλλά ούτε νοµική βάση να φύγουµε από το ευρώ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΝΩ στη βράση συµφωνήθηκαν µε ταχύτατες διαδικασίες και το Μεσοπρόθεσµο και οι αποκρατικοποιήσεις ενώ οι Ευρωπαίοι πλέον όχι µόνο δεν κάνουν µούτρα αλλά κουβεντιάζουν να µας δώσουν άλλα 65 δισ. για τις ανάγκες µας.

«ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ...», λοιπόν. ∆ΙΟΤΙ Η ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ είναι ότι δεν πρόκειται για θαύµα αλλά για µπλόφα και, µάλιστα, χονδροειδή.

ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πιστέψω ότι τόσοι σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι µπορεί να µπερδεύουν την πολιτική µε την πόκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: