30.6.11

Αντιπερισπασμός Λοβέρδου με επίθεση σε Λαφαζάνη...


Με τη συνήθη τακτική της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο υπουργός Υγείας να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας της πρωτοφανούς χρήσης χημικών από την αστυνομία, χθες.
Ο Αν. Λοβέρδος επέλεξε να αναφερθεί σε όσα είχαν συμβεί μετά τον... ξυλοδαρμό διαδηλωτή από τα ΜΑΤ, στις αρχές Μαΐου. Υποστήριξε ότι ομάδα υπό την καθοδήγηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνη, είχε εισβάλει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν ο τραυματίας, δέρνοντας.

Η αναφορά του υπουργού στο πρόσωπό του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκάλεσε τον Αν. Λοβέρδο κοινό συκοφάντη και του ζήτησε να ανακαλέσει. Κάνοντας λόγο για συκοφαντία άνευ προηγουμένου, ανέφερε ότι τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου, όσο και η αστυνομία του είχαν τότε πει ότι διευκόλυνε στην εκτόνωση της κατάστασης με την παρουσία του.

Ο υπουργός επέμεινε, λέγοντας ότι μπορεί μεν ο Παν. Λαφαζάνης να μην μετείχε σε επεισόδια, αλλά "οι άνθρωποι που ήταν μαζί σας προπηλάκισαν όποιον βρήκαν μπροστά τους και χτύπησαν διοικητικό νοσηλευτικό προσωπικό". Υποστήριξε ότι μεταφέρει στην Ολομέλεια γεγονότα για τα οποία έχει πλήρη γνώση και όχι "τυχαία λόγια".

Όσον αφορά σε όσα έγιναν χθες, ο Αν. Λοβέρδος ενστερνίστηκε όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι στο σταθμό του Συντάγματος δεν υπήρχαν τραυματίες, αλλά διαδηλωτές με μάσκες που "ξεκουράζονταν". Παράλληλα, άφησεν να εννοηθεί ότι η εικόνα που μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αλλά είχε επηρεαστεί από τις δηλώσεις συνδικαλιστών της Ν.Δ. από τον ιατροφαρμακευτικό χώρο, που έσπευσαν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: