30.6.11

Στην Κύπρο έρχονται ειδικοί της UEFA για τα στημένα παιχνίδια


Λευκωσία: Την κάθοδο ειδικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) αναμένει η κυπριακή Αστυνομία που διερευνά εκ νέου την υπόθεση με τους στημένους αγώνες. Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν τους εμπειρογνώμονες από την Νιόν, προκειμένου οι έρευνες να εισέλθουν σε ουσιαστική κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι...

ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά είχε δηλώσει ότι δεν ήρθαν ειδικοί της UEFA στην πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης, επειδή η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) δεν είχε διαβιβάσει στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το αίτημα της Αστυνομίας, η οποία πέρα των πρόσθετων στοιχείων ζητούσε και την συνδρομή εμπειρογνωμόνων της UEFA.

Στο μεταξύ, για την ΚΟΠ υπάρχουν μόνο τα εννέα ύποπτα παιγνίδια, για τα οποία έχουν παραλειφθεί οι συγκεκριμένοι φάκελοι της UEFA, δήλωσε, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να τοποθετηθεί επί της λίστας που δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ σχετικά με 31 ύποπτους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος και Κυπέλλου από το 2009 μέχρι και τα τέλη Μαΐου, ο κ. Λοϊζίδης δήλωσε ότι η ΚΟΠ έχει υπόψη της μόνο τους εννέα ύποπτους αγώνες για τους οποίους στάλθηκαν οι φάκελοι από την UEFA.

«Απ’ εκεί και πέρα, οτιδήποτε άλλο γράφεται για άλλα παιγνίδια δεν μας αφορά, δεν γνωρίζουμε, δεν έχουμε καμία άποψη», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς, πάντως, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για αυτά τα παιγνίδια από την UEFA, πέραν των εννέα που έχουμε τους φακέλους κατατεθειμένους».

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ό,τι είχε να πει η ΚΟΠ, «το είπε τότε που παρέλαβε τους φακέλους από την UEFA. Δώσαμε τους φακέλους στην Αστυνομία και απ’ εκεί και πέρα ανέλαβε την ευθύνη η Αστυνομία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: