20.6.11

Oι διευθύνσεις στο Ιντερνετ μπορούν πλέον να λήγουν σε οποιαδήποτε λέξη...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου (Icann), αποφάσισε οι διευθύνσεις στο Ιντερνετ να μπορούν πλέον να λήγουν σε οποιαδήποτε λέξη και σε οποιαδήποτε γλώσσα επιτρέποντας πλέον σε ιδιωτικές εταιρείες και σε δήμους να χρησιμοποιούν ό,τι τους αρέσει.

Πρόκειται για μία... από τις μεγαλύτερες αλλαγές στα χρονικά του Διαδικτύου, που θα βοηθήσει στη διάθεση καινούριων διευθύνσεων, τη στιγμή που οι δυνατότητες του συστήματος ήταν πλέον περιορισμένες.

Η Icann σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των καταλήξεων (π.χ. .com, .org, .net ) από 22 που είναι σήμερα και θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για νέες ονομασίες το επόμενο έτος.

Ο πρόεδρος της Icann Ροντ Μπέκστρομ δήλωσε: «Η Icann άνοιξε το σύστημα διευθύνσεων του Ιντερνετ στις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα μάς οδηγήσει η ιστορική αυτή απόφαση».

Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με σαφές μάρκετινγκ και στρατιγική όμιλοι, όπως π.χ. η Apple, θα μπορούν έναντι πληρωμής, να δημιουργήσουν ιστοσελίδες στο όνομά τους.
mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια: