3.6.11

Και τον Δήμο Αθηναίων υποβάθμισε ο οίκος Moody’s...


Ακολουθώντας την αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική, ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε την υποβάθμιση και της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων στη... βαθμίδα Caa1 (από τη βαθμίδα B1) επίσης με αρνητική προοπτική.
Εξηγώντας το σκεπτικό της υποβάθμισης ο αναλυτής του οίκου, Τζιανφίλιππο Καρμπόνι δήλωσε: «Οι ελληνικοί Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, είναι απίθανο να έχουν επαρκή χρηματοπιστωτική ευελιξία, η οποία να δικαιολογεί μία καλύτερη αξιολόγηση από αυτή του ελληνικού Δημοσίου».

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως οι ισχυροί λειτουργικοί και χρηματοπιστωτικοί δεσμοί μεταξύ του Δήμου και του ελληνικού Δημοσίου περιορίζουν σημαντικά την ικανότητα της Διοίκησης του Δήμου για ανεξάρτητη από το ελληνικό Δημόσιο δράση, γεγονός που αποτυπώνεται στην πρόσφατη επιδείνωση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης του Δήμου ως αντανάκλαση της επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

Ο Moody’s παραπέμπει στα στοιχεία πριν από το κλείσιμο του 2010 τα οποία αποκαλύπτουν τη δυστοκία του Δήμου Αθηναίων να εξισώσει τις δαπάνες του στα πολύ χαμηλότερα έσοδα, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του ταμειακού ελλείμματος και των δανειακών του αναγκών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: