17.6.11

Βενιζέλος: Έφυγα από το Άμυνας για να πάω στον πόλεμο...


Με την φράση «έφυγα από το υπουργείο Άμυνας για να πάω στον πραγματικό πόλεμο» περιέγραψε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, την ανάληψη των καθηκόντων του στη διάρκεια παράδοσης του υπουργείου από τον προκάτοχο του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως τόνισε, αποδέχθηκε την...

πρόσκληση να γίνει αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών με περίσκεψη και "όχι χωρίς δισταγμούς" γιατί όπως είπε είναι το πατριωτικό του καθήκον.

Έδωσε ιδιαίτερη βάση στην συμμετοχή του λαού και της κοινωνίας στο κυβερνητικό έργο και όπως δήλωσε "η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί".

Επαλήθε στα περί συναίνεσης, λέγοντας ότι "απευθύνουμε ξανά την πρόσκληση με ορθολογικό προσεχτικό τρόπο, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και διάλογο για να πετύχουμε τη συστράτευση". Πρόσθεσε ακόμα πως με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποδέχονται την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία παρά αντίθετα. Σύμφωνα με τα όσα είπε, "χρειαζόμαστε αισιοδοξία έστω και τεχνητή", αναφέροντας ότι η οικονομική ψυχολογία είναι πραγματικό μέγεθος και όχι ψευδαίσθηση.

Από τη μεριά του ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που ανέλαβε τους περασμένους μήνες, τονίζοντας ότι έγιναν λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: