28.6.11

«Ναι» στον εφαρμοστικό νόμο...


Ψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και πλέον η διαδικασία περνά στη συζήτηση και ψήφιση των άρθρων.

Ενστάσεις βουλευτών

Ο Νάσος Αλευράς παρότι δήλωσε ότι κατανοεί την... αναγκαιότητα του κατεπείγοντος, ωστόσο, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για καθυστερήσεις

Αιχμές για το «κατεπείγον» με βολές κατά της κυβέρνησης άφησε και η πρόεδρος της επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο».


Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ο εφαρμοστικός ήρθε στην βουλή με διαδικασία κατεπείγοντος μετά από «συνεννόηση με αρχηγούς ΝΔ και ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας» εξηγώντας «Έχει αναληφθεί η υποχρέωση της χώρας έως 30 Ιουνίου να έχουν ψηφιστεί μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός ώστε 3 Ιουλίου το Eurogroup να συζητήσει με την προσδοκία να δώσει την άδεια για την 5η δόση…»

Με 180 ψήφους η νεά δανειακή σύμβαση τον Σεπτέμβριο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή ακόμα και με την αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του εφαρμοστικού νόμου, τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί πολιτική δέσμευση της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΗ που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι όποιες αποφάσεις δεν θα είναι άμεσες

Δεν υπάρχουν σχόλια: