5.6.11

Η γυναίκα που λάτρεψε τον Ντομινίκ...


Κανείς δεν µπορούσε να φανταστεί ότι η κυρία που διέσχιζε την Place de Vosges µε το απλό µαύρο φόρεµα και τα τεράστια Dior γυαλιά µια ηλιόλουστη ηµέρα του Μαΐου ήταν µία από τις πιο... δυνατές και ευτυχισµένες κυρίες της Γαλλίας. Λίγες µέρες πρωτύτερα ετοιµαζόταν να υποδεχθεί το νέο της εγγόνι, ενώ είχε ήδη αρχίσει να απολαµβάνει τον αέρα που φυσούσε από τα Ηλύσια Πεδία ως µέλλουσα πρώτη κυρία. Ο λόγος για την Αν Σενκλέρ, τη µέχρι
πρότινος πιο δηµοφιλή υποψήφια κυρία προέδρου, τη γυναίκα που ούτε το πιο καλοδουλεµένο σενάριο δεν θα έριχνε τόσο απότοµα από τον παράδεισο στην κόλαση.

Ξαφνικά ούτε καν η οµορφιά της Place des Vosges -όπου βρίσκεται ένα από τα αναρίθµητα σπίτια της- µε τα
ψηλά δέντρα και τις ατελείωτες ασπίδες δεν µπορούσε να ηρεµήσει το απρόσµενο σοκ που βίωνε η πανίσχυρη αλλοτινή τηλεστάρ. Εκεί λίγο πιο κάτω από την πανέµορφη γειτονιά του Marais, στη γωνία του σπιτιού όπου έµενε ο Βίκτωρ Ουγκό και έγραφε τα αποµνηµονεύµατα του ο Θεόφιλος Γκοτιέ, στην πλατεία όπου χιλιάδες Κάρι άλα «Sex & the City» θα ήθελαν να ζήσουν το απόλυτο ροµάντζο, η κυρία Σενκλέρ ήταν αντιµέτωπη µε το µεγαλύτερο δράµα της ζωής της: µόλις πριν από λίγα λεπτά είχε πληροφορηθεί ότι ο άνδρας που θα την έκανε κυρία προέδρου κατηγορούνταν για βιασµό. Και λίγο πριν από το γλυκό της επιτυχίας γευόταν ήδη την πίκρα του απόλυτου διασυρµού, της απόρριψης και του πιο αδυσώπητου οίκτου. Το σενάριο που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τις αρχαιοελληνικές ηρωίδες -η περίφηµη γυναίκα του Οιδίποδα Ιοκάστη που βρέθηκε από λατρεµένη σύζυγος του βασιλιά καταφρονηµένο θύμα - θα µπορούσε να γεµίσει πολλές σελίδες από µια πιθανή βιογραφία της κυρίας Σενκλέρ ή αλλιώς συζύγου του Ντοµινίκ Στρος-Καν. Για τραγική ειρωνεία, µια αντίστοιχη βιογραφία που αναφερόταν στο ένδοξο παρελθόν της οικογένειάς της βρισκόταν καθ’ οδόν για το τυπογραφείο από την πάντοτε εργοσιοµανή Σενκλέρ. Από τότε που παραιτήθηκε από το καλοπληρωµένο δηµοσιογραφικό της αξίωµα για χάρη του συζύγου της φρόντιζε να µην πηγαίνει λεπτό χαµένο. Εγραφε µετά µανίας βιβλία και ανανέωνε τακτικά το προσωπικό της blog, κανόνιζε ραντεβού µε τις ισχυρές της διασυνδέσεις σε ολόκληρο τον κόσµο και φυσικά φρόντιζε µε επιµέλεια τα καίρια ραντεβού και τις δηµόσιες σχέσεις του DSK, όπως είναι γνωστός ο Στρος-Καν στη Γαλλία. Καµία λεπτοµέρεια δεν έµενε ποτέ στην τύχη κι αυτό ίσως είναι κάτι που είχε µάθει καλά από το οικογενειακό της εβραϊκό περιβάλλον η 63χρονη πανίσχυρη γυναίκα. Παππούς της, από την πλευρά της µητέρας της, ήταν ο περίφηµος έµπορος έργων τέχνης Πολ Ρόζενµπεργκ ή αλλιώς ο άνθρωπος που ανέδειξε τους ιµπρεσιονιστές στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Πλούσιο, όµως, ήταν το βιογραφικό της και από την πλευρά του πατέρα της,αφού ο παππούς της µε το βαρυσήµαντο όνοµα Σβαρτς απέκτησε το ψευδώνυµο Σενκλέρ (το οποίο κράτησε και η εγγονή για επώνυµο) ως διάσηµος ήρωας της αντίστασης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: