28.6.11

Σάμος: Θέλουμε τουρίστες, όχι μετανάστες


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας...
Με την συμμετοχή 1.000 περίπου ανθρώπων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης Πολιτών, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών.

Κρατώντας πανό με το σύνθημα "θέλουμε τουρίστες και όχι μετανάστες" πορεύτηκαν ως... το Δημαρχείο Σάμου, όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας που είχε συνταχθεί. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Πυθαγόρα, όπου έγινε η κεντρική ομιλία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επτά ιερείς, μετά από απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, η οποία τάσσεται κατά της λειτουργίας του Κέντρου.

Στο τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι που επιθυμούσαν, υπέγραψαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Οι Σαμιώτες αντιδρούν στο άνοιγμα του Κέντρου, καθώς θεωρούν ότι αυτό θα μετατραπεί σε "χωματερή ανθρώπινων ψυχών", αν φθάνουν στη Σάμο μετανάστες από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ παραβιάζεται η χωρητικότητα που είναι στα 280 άτομα. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, όταν έφτασε να φιλοξενεί 700 άτομα.

Να σημειώσουμε, ότι η λειτουργία του Κέντρου απαιτεί τουλάχιστον 600.000 ευρώ, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου δηλώνει αδυναμία στην φύλαξή του, αφού λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: