28.6.11

Οι διακοπές ρεύματος «καίνε» νοικοκυριά και επιχειρήσεις



Με 21 μονάδες της ΔΕΗ να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας έχει φτάσει στα όρια του, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος μπλάκ άουτ.

Στα όρια τους όμως είναι και οι καταναλωτές που είδαν τη ΔΕΗ να ...
κόβει το ρεύμα σχεδόν απροειδοποίητα, καθώς οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα διακοπών εκδίδονται μόλις 5 λεπτά πριν κατέβουν οι διακόπτες. Ούτε καν σκέφτηκαν πως κάποιοι, κυρίως επιχειρηματίες, μπορεί να χάσουν χρήματα από την απροειδοποίητη διακοπή του ρεύματος.

Δεκάδες, κυρίως, μικρομεσαίοι, που έχουν ένα περίπτερο ή ένα ψιλικατζίδικo και προσπαθούν να βγάλουν - εν μέσω κρίση - το μεροκάματο, βρίσκονται σε απόγνωση. Οι απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και ανυπολόγιστες ζημιές. Πολλές φορές υποχρεώνονται να πετάξουν εμπόρευμα, ιδιαίτερα όσα βρίσκονται σε ψυγεία, γάλατα, παγωτά, κ.α που έχουν ήδη πληρώσει και τώρα πρέπει να ξαναπληρώσουν, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους.

Μάλιστα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αντιδρώντας έτσι στις συνεχείς διακοπές ρεύματος.
Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μ. Ζορπίδης, τόνισε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, κυρίως με τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν καίρια τα συμφέροντα χιλιάδων επαγγελματιών και τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο, σε μια εποχή που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Δεν είμαστε κατά της απεργίας, το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό. Αλλά από τη στιγμή που κάποιος πληρώνει τη ΔΕΗ απαιτεί να έχει και ρεύμα», σημειώνει ο Μ. Ζορπίδης.

«Αύριο έχουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα και σε αυτό θα καθορίσουμε την στάση μας από εδώ και στο εξής», καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: