5.6.11

Αναβρασμός στην Υεμένη, στη Σ. Αραβία ο Σάλεχ...


Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην Υεμένη μετά τη μετάβαση του προέδρου Σάλεχ στη Σαουδική Αραβία, όπου θα νοσηλευθεί μετά τον τραυματισμό του σε επίθεση κατά του προεδρικού μεγάρου, την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, καθήκοντα υπηρεσιακού προέδρου ανέλαβε ο... αντιπρόεδρος Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους γιους του Σάλεχ και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Οι αντικαθεστωτικοί προεξοφλούν, πάντως, αλλαγή καθεστώτος. "Σήμερα μια νέα Υεμένη γεννιέται" τραγουδούσαν νεαροί αντιφρονούντες στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαναά. Οι "νέοι της επανάστασης" γιορτάζουν την "πτώση του καθεστώτος", παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η κατάσταση της υγείας του Σάλεχ δεν εμπνέει ανησυχία και θα επιστρέψει στη χώρα.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Υεμένης έχει τραυματιστεί στο στήθος από θραύσματα και έχει υποστεί εγκαύματα.

Την ίδια στιγμή, το αίμα συνεχίζει να ρέει. Εννιά στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο ενέδρες το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην πόλη Ζίνζιμπαρ. Η κυβέρνηση αποδίδει τις επιθέσεις στην Αλ Κάιντα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: