23.6.11

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα στημένα παιχνίδια...


Πλήθος διώξεων ασκήθηκαν στον Αχιλλέα Μπέο από τον εισαγγελέα σε ότι αφορά την υπόθεση με τα στημένα ματς.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου διώκεται για σύσταση, συμμετοχή και διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης για ... εκβίαση, απάτη, δωροληψία, δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο Αχιλλέας Μπέος ακόμη και σήμερα στήνει παιχνίδια για δικό του όφελος.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα και οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τα στημένα παιχνίδια.

Λίγο μετά της 12 το μεσημέρι και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας, τζιπ, περιπολικά, συνοδευτικά και συμβατικά με σειρήνες έφτασαν στην Ευελπίδων με τους συλληφθέντες.

Πρώτος κατέβηκε από το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Αχιλλέας Μπέος με χειροπέδες και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που περίμεναν, είπε: «Άλλη μια φούσκα του ΠΑΣΟΚ».

Ακολούθησε ο Γιώργος Τσακογιάννης, επίσης με χειροπέδες, ο οποίος επεσήμανε: «Είναι μια μαλ…του Κούγια. Συγχαρητήρια σε όσους ακούτε τον Κούγια, θα πάτε μπροστά».

Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, κάποιοι είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι σκυμμένα κεφάλια και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τον εισαγγελέα.


Παπουτσής: «Δημοκρατικό καθήκον όλων μας η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης»

Οι έρευνες από τις διωκτικές αρχές για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών θα συνεχιστούν αποφασιστικά, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Παράλληλα ο υπουργός κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς «τους συλλόγους αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές».

Επίσης έκανε λόγο για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης λέγοντας, χαρακτηριστικά πως «όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια, εφαρμογή των νόμων, απονομή δικαιοσύνης, προστασία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο οποίος το χαρακτήρισε ως εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής.

«Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση. Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, και συμπλήρωσε: «Το γεγονός δηλαδή, ότι ζούμε μια νέα εποχή στην πατρίδα μας, όπου εστίες ανομίας και διαφθοράς που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις και προστασίες, δεν απολαμβάνουν πια καμιάς ιδιότυπης ασυλίας».


«Θα γίνουν και άλλες συλλήψεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Οι ενδείξεις συμμετοχής των 10 συλληφθέντων σε κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης χαρακτηρίστηκαν σοβαρότατες από εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θανάση Κοκκαλάκη, ο οποίος προσέθεσε ότι «εμπλέκονται περίπου άλλοι 70 που δεν ανήκουν στο… σκληρό πυρήνα και ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει σε συλλήψεις, διότι δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις για να εισαχθούν στην αυτόφωρη διαδικασία, όπως έγινε με τους 10».

Αναλυτικά, ο κ. Κοκκαλάκης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Είναι, περίπου, άλλοι 70 αυτοί που εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για συναφή αδικήματα με την πρωτογενή οργάνωση! Έχουμε δηλαδή κι εδώ διεξαγωγή παράνομων στοιχημάτων, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Ωστόσο, δεν ανήκουν στο… σκληρό πυρήνα και ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει σε συλλήψεις, διότι δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις για να εισαχθούν στην αυτόφωρη διαδικασία, όπως έγινε με τους 10. Η έρευνα, όμως, συνεχίζεται», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα, την όλη επιχείρηση, συλλαμβάνοντας, αρχικά, τους 9 και στη συνέχεια άλλον έναν, χωρίς κανένα πρόβλημα και αναίμακτα. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και το καθήκον μας. Είναι σοβαρότατες οι ενδείξεις συμμετοχής, τουλάχιστον, των 10, στην υπόθεση. Προς το παρόν, δεν υπάρχει εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά το βλέπουμε αυτό… Εμείς συνεχίζουμε την εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας και συλλέγουμε προανακριτικό υλικό. Ενδεχομένως να έχουμε κι άλλες συλλήψεις ή και ονόματα».

Και συνέχισε: «Η ιστορία αυτή τρέχει αρκετό καιρό, αλλά από τους εισαγγελείς. Εμείς, μόλις χθες (σ.σ. Τετάρτη) το πήραμε σαν παραγγελία το προανακριτικό υλικό και ξεκινήσαμε την επιχείρηση. Στις έρευνες βρέθηκαν πάρα πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και πολλά κουπόνια στοιχήματος. Το αν είναι κερδισμένα ή όχι, θα φανεί από την έρευνα. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής…».
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: