5.6.11

«Την καλύτερη περίοδο διανύουν οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας»...


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι δυνατό για την περαιτέρω εμβάθυνση της εξαίρετης αδελφικής σχέσης ανάμεσα στην Κύπρο και στη Ρωσία και στους λαούς των δύο χωρών.

Σε χαιρετισμό στην... επίσημη τελετή έναρξης του έκτου Φεστιβάλ Κύπρου - Ρωσίας, στη Λεμεσό, ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας διανύουν, χωρίς καμιά αμφιβολία, την καλύτερη περίοδο, σε όλους τους τομείς.

Σήμερα, σημείωσε, «οι πολιτικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών μας ανθούν, πάνω στο γόνιμο έδαφος των 50 χρόνων αμοιβαίας συνεργασίας και αλληλεγγύης».

«Η ιστορική επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Κύπρο, τον περασμένο Οκτώβρη, σφράγισε τα πενήντα χρόνια των διπλωματικών μας σχέσεων», πρόσθεσε.

Συνάμα, συνέχισε, «αποτέλεσε ιστορικό ορόσημο και ανέδειξε την πολιτική μας βούληση, στο ανώτατο επίπεδο, για την περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των δεσμών αδελφικής φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας».

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι διαπιστώνει πως στο πλαίσιο αυτής της Κυπρορωσικής συνεργασίας, τα πεδία είναι ευρύτατα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις επενδύσεις, την ενέργεια, τον τουρισμό. Ειδικότερα, φέτος, σημειώνεται μια αξιοθαύμαστη αύξηση στο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς την Κύπρο που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, συμπλήρωσε.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Ρωσικού και του Κυπριακού λαού εξυπηρετεί τα πιο ψηλά και ευγενή ιδανικά και είναι προς όφελος των ουσιαστικών συμφερόντων των δύο λαών.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: