4.6.11

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην Ομόνοια...


Νέο συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως απάντηση στο νέο σκληρό πακέτο οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Η... συγκέντρωση αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας.

Στις ανακοινώσεις τους και οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρουν ότι το συλλαλητήριο αποτελεί την απαρχή νέων κινητοποιήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα «άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση».

Αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει, ότι «η νέα καταιγίδα περικοπών, αύξησης φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώνει το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, αποφάσισε και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: