6.6.11

Προαναγγελία απολύσεων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων...


Κατάλογο με με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και ακόμη 500 που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα από την τακτική δικαιοσύνη, έχει στο γραφείο του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Ο... Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορούν σε αδίκηματα όπως υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, πλαστογράφηση δημόσιων εγγράφων και παράνομο χρηματισμό. Ο Λ. Ρακιντζής έστειλε τη λίστα στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για την επιβολή ποινών. Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία ζητάει την επιτάχυνση της εκδίκασης όλων των σχετικών υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την απόλυση όσων υπαλλήλων εργάζονται σε υπηρεσίες ή οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν και έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις διαφθορά.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: