26.6.11

Στη "παράγκα" του Ψυχάρη...


Πατήρ, υιός και... "Άγιο Πνεύμα"...
Ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ δεν είχε τόση πέραση, όση το γραφείο του Σταύρου Ψυχάρη τις τελευταίες ημέρες!

Το χορό άνοιξαν στην αρχή της περασμένης εβδομάδας ο... Νίκος Χατζηνικολάου με τον Γιώργο και τον Ανδρέα, υιό Γιώργου, Κουρή και ακολούθησαν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ο Φώτης Μπόμπολας, ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης και ο επικεφαλής των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Το αντικείμενο των συζητήσεων; Οποιος σας πει ότι ξέρει επακριβώς, θα σας πει ψέματα, μιας και δεν μιλάμε για ανθρώπους που επιδίδονται στην τέχνη του κουτσομπολιού. Από εκεί και πέρα βέβαια, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η υπόθεση με τη διακίνηση του τύπου πρέπει να έπεσε στο τραπέζι, αλλά μην αναμένετε άμεσα εξελίξεις, καθώς ο ισχυρός ανήρ του ΔΟΛ επρόκειτο να αναχωρήσει για ολιγοήμερο ταξίδι στην Αμερική. Δεν αποκλείεται πάντως να κουβεντιάστηκαν και κάτι «απόνερα» από τη διαχείριση του Alter που έφτασαν ώς την «Ιριδα». Επί τη ευκαιρία, μιας και μιλάω για Alter, να σημειώσω ότι την Πέμπτη που μας πέρασε αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι ότι αν δεν πληρώνονται τα Σαββατοκυριακάτικα βάσει της σύμβασης, τέλος η δουλειά στο weekend. Παρεμπιπτόντως το μπέρδεμα με τα μισθολογικά εμποδίζει να πληρωθεί τα «έναντι» (ή όπως αλλιώς τα λένε) του Ιουνίου η συνάδελφος Ελενα Πολυκάρπου, που μόλις γύρισε από την εγκυμοσύνη της. Κρίμα δεν είναι;

Και πάμε τώρα στο άλλο στόρι των ημερών, που είναι φυσικά οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τις μετοχές μεγάλου καναλιού. Το φλέγον ζήτημα, όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι τα λεφτά. Αν διαθέτεις, για παράδειγμα, κάτι παραπάνω από το ένα πέμπτο των μετοχών ενός καναλιού με χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 75.000.000 ευρώ και για τις συγκεκριμένες μετοχές απαιτείς από τον υποψήφιο αγοραστή να καταβάλλει γύρω στα 50.000.000 ευρώ, ή υπερβολικά φιλόδοξος είσαι ή κάτι ξέρεις εσύ που δεν το ξέρει η υπόλοιπη κοινωνία. Εκτός πια κι αν είχες διαβάσει στα νιάτα σου τη «Φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» (Κορνήλιος Καστοριάδης) και τη μετέτρεψες σε «Φαντασιακή θέσμιση της τιμής»...

Οφείλω να καταγράψω την είσοδο στο διοικητικό συμβούλιο του συγκροτήματος Λαμπράκη της Καίτης, αδελφής Βίκτωρα, Ρέστη. Εχει τη σημασία της, καθώς ο δραστήριος εφοπλιστής διατηρεί την πρωτοκαθεδρία σε θέματα day to day, χαράσσοντας παράλληλα και στρατηγική, αλλά εντός της οικογένειας (συν μητέρα, συν δύο αδελφές) η αρχή της ομοφωνίας τηρείται.

Οσο για την υπόθεση με τα στημένα, το ρεπορτάζ (και το σχόλιο του Φίλιππου Συρίγου!) θα τα βρείτε σήμερα στην «Κ.Ε.», ενώ η δικογραφία υπάρχει πακέτο στο enet.gr. Εκείνο που έχει πλάκα είναι ο πόνος που έπιασε διάφορες ιστοσελίδες για το καλό του αθλητισμού, ενώ πάνω ακριβώς ή δίπλα από τα μαχητικά δημοσιεύματά τους φιλοξενούσαν μπάνερ και φάσες με περιεχόμενα όπως «Η ζωή είναι παιχνίδι. Με αθλητικό μπόνους 100 ευρώ και πόκερ μπόνους 1.000 ευρώ. Εσείς ακόμη να έρθετε στην παρέα μας; Εγγραφείτε τώρα!» και «Ζήσε το παιχνίδι με 100 ευρώ μπόνους εγγραφής» και «Παίξε τώρα. παίξε με τον καλύτερο. Μπόνους 100 ευρώ» και «30 ευρώ ίσον 90 ευρώ. Τριπλασιάζουμε την κατάθεσή σου. 200% Μπόνους». ο.ε.δ.

Εχει δίκιο λοιπόν να σχολιάζει το «Derby»: «Καταλαβαίνετε γιατί μας έπιασε σιχαμάρα πέρυσι το καλοκαίρι όταν βλέπαμε Παναθηναϊκούς να ουρλιάζουν για τον Κωνσταντόπουλο με το μέγα επιχείρημα ότι δεν μπορεί να κάτσει να μιλήσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μαρινάκη και τον... ΜΠΕΟ;»

Να το λήξουμε για σήμερα, με τον «Πήγασο» και την απομάκρυνση από το «Εθνος» των Κώστα Τομαρά και Βούλας Βουνάτσου. Οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης 33 ατόμων από το σύνολο της εταιρείας ώς τον Σεπτέμβριο, οι καλές γλώσσες δεν λένε τίποτε και η ΕΣΗΕΑ απλώς μαλλιοτραβιέται και αδυνατεί να συγκροτήσει διοικητικό συμβούλιο. Κι όσο δεν το κάνει, τόσο θα μας καταπίνει η κινούμενη άμμος.

Το σύνθημα της εβδομάδας από την οδό Σαρρή: «Πέντε μέρες τρως αγγούρι και το Σάββατο είσαι μούρη».
Στήλη "Mέσα & Μedia" από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: