11.6.11

Μελανά τα χρώματα για τα πανεπιστήμια...


Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις και διορισμούς, τόνισε στους εκπροσώπους της ΠΟΣΔΕΠ και της ΟΣΕΠ/ΤΕΙ η Αννα Διαμαντοπούλου
Μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων, περισσότερη δουλειά και προτάσεις για συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις τμημάτων Σχολών και Ιδρυμάτων ζήτησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη συνάντησή της με...

τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών καθηγητών ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητών στο υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των Ομοσπονδιών και διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες.

Στη διάρκεια της συνάντησης η υπουργός περιέγραψε στους πανεπιστημιακούς την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις και διορισμούς.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι τον Ομοσπονδιών αντέτειναν ότι "έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια στις περικοπές", ενώ υποστήριξαν ότι το υπουργείο "δημιουργεί προβλήματα σε θεσμικό επίπεδο με τις συνεχείς παρεμβάσεις του".

"Δυστυχώς η πολιτική του υπουργείου επιδεινώνει την κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και την έρευνα. Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει επειγόντως για να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) Ευγενία Μπουρνόβα.

Σε δηλώσεις τις μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για "ουσιαστική συζήτηση".

"Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι σαφές ότι η κρίση επηρεάζει και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Χρειάζεται συνεργασία και πολλή δουλειά. Υπερβαίνοντας όλα αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, να δουλέψουμε μαζί για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας, τους φοιτητές και τους σπουδαστές", τόνισε.

Η υπουργός κάλεσε την ακαδημαϊκή κοινότητα σε "μια ουσιαστική συνεργασία" για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα.

Ζήτησε μάλιστα από τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών να αυξήσουν τις ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας από έξι σε εννέα. "Μου απάντησαν ομόφωνα και αυθόρμητα ότι είναι κάτι που κάνουν ήδη. Αυτό είναι πράγματι ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα. Όλοι μπορούμε και πρέπει να προσφέρουμε αυτήν την περίοδο" επισήμανε η υπουργός.

Στη συνάντηση δεν συμμετείχε τελικά ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, σε βάρος του οποίου οι Ομοσπονδίες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κινηθούν δικαστικά.
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: