10.6.11

Ο Αλαφούζος και οι άλλοι...

kourdistoportocali.com

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Όαση ενημέρωσης είναι τις τελευταίες μέρες ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου: Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση.

Πολλοί τους κατηγορούν σαν απεργοσπάστες. Ποιας απεργίας όμως; Μιας απεργίας που γίνεται στην...

πιο ολέθρια για τη χώρα συγκυρία;

Έχουν δικαίωμα οι δημοσιογράφοι να «απουσιάζουν» όταν η γενιά μας τουλάχιστο ζει πρωτόγνωρες στιγμές που θ αλλάξουν μια για πάντα τις ζωές μας;

Συγνώμη αλλά είναι κάτι χειρότερο από έγκλημα, είναι λάθος η απεργία των δημοσιογράφων, τεχνικών, κλπ σ αυτή τη γαμημένη συγκυρία.

Θα περίμενε κανείς σε καιρούς ειρήνης οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των καναλιών κυρίως, ν απεργούν για τα σκουπίδια που τους αναγκάζουν να πουλάνε στη κοινή γνώμη οι ξετσίπωτοι καναλάρχες.

Αλλά για χρόνια ολόκληρα τουμπεκί. Δεκαετίες τώρα οι τεχνικοί των ιδιωτικών καναλιών αλλά και της κρατικής τηλεόρασης έχουν βάλει πλάτη στη μαζική παραγωγή γελοίων περσόνων του βλαχομπαρόκ εγχώριου lifestyle έχοντας συμβάλλει στη γενικότερη κατάπα της χώρας.

Γιατί δεν ξέρω πόσο αξιοπρεπές είναι να είσαι τεχνικός στη τηλεόραση και να αισθάνεσαι υπερήφανος επειδή βγάζεις στον αέρα τη Μενεγάκη, τη Βάσια Λόη, τη Σκορδά, τον Κώστα Πετιφρή και τον Σαντικάη.

Δεν είναι λόγος επαγγελματικής αξιοπρέπειας να πεις ένα ΟΧΙ όταν σου ζητούν οι ανυπόληπτοι καναλάρχες -που ζουν από τα δάνεια των εκβιαζόμενων τραπεζιτών –να γίνεις μεσάζοντας των σκουπιδιών;

Απ αυτή την άποψη το κανάλι του Αλαφούζου φροντίζει να κρατάει τα προσχήματα τουλάχιστο, όσο αφορά το προιόν που παράγει. Άσε που έχει στις τάξεις του και τον τσαχπίνη Θάνο Δημάδη, τον πρώην εξ απορρήτων του Άρη Σπηλιωτόπουλου, που μας ενημερώνει από την Ουάσιγκτον κάθε τόσο για το αν κουνιούνται οι βάρκες στο IMF.

Δεν μπορεί το Mega για παράδειγμα να στηρίζεται στο lifestyle του Πέτρου Μπούτου και στα σήριαλ της Έλενας Ακρίτα.

Όταν ξεκινάς τη μέρα σου με τον κουτσομπόλη-χαβαλέ Καμπουράκη, ο οποίος παραδίδει τα σκήπτρα στη Φαίη Σκορδά, πως θέλεις στη συνέχεια να υπερασπισθείς την τιμή και την αξιοπρέπεια του δελτίου;

Ο Χατζηνικολάου τουλάχιστο, φρόντισε έξυπνα ν απεγκλωβιστεί από τον υπόλοιπο πρόγραμμα-συρφετό των Γιαννίκου-Σφαέλλου.

Ο τηλεθεατής βλέπει Χατζηνικολάου-δεν βλέπει Αlter.

Όσο για τον Αλαφούζο, ο οποίος δεν είναι δα και καμιά παρθένα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα οικογένειας στον ΣΚΑΙ.

Σε ποιο άλλο ΜΜΕ, που τα περισσότερα στελέχη κοιτάζουν να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου, συμβαίνει αυτό;

Και μια και μιλάμε για τον ΣΚΑΙ, όπως έχουμε ξαναγράψει, ήταν μαλακία του Καλαμούκη και του Μπαρμπαγιάννη που δίχως ν αφήσουν να περάσει ένα διάστημα -ώστε να παγώσει το αίμα- από τη στιγμή που εγκατέλειψαν το Νέο Φάληρο, έσπευσαν βουλιμικά στον «Realfm”.

Έτσι εδώ ο Καλαμούκης αναγκάζεται να κλείσει την εκπομπή λέγοντας μέσα από τα δόντια του: «Aκολουθεί ο Γιώργος Λιάγκας. Αυτό είναι το πρόγραμμα…»

Και εις ανώτερα Θύμιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: