27.6.11

«Αδυνατώ να ψηφίσω αυτά τα μέτρα» ...


Αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας το κινητό του από τον καταιγισμό μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων που δέχεται τα τελευταία 24ωρα, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Ο λόγος για τον... βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θωμά Ρομπόπουλο, ο οποίος λίγο πριν διακόψει κάθε επικοινωνία με δημοσιογράφους, συναδέλφους του και πάσης φύσεως περίεργους διερευνητές των προθέσεών του, μιλώντας στη metro, υπογράμμισε ότι «ισχύει αυτό που έχω πει. Δεν μπορώ να ψηφίσω αυτά τα μέτρα». Την οριστική του στάση θα την καθορίσει στη Βουλή και αφού προηγουμένως αξιολογήσει την ορθότητα της τελικής επιχειρηματολογίας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ωστόσο επισημαίνει ότι η καρδιά του λέει «όχι», αλλά αν το δίλημμα είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να διαλυθεί η ευρωζώνη, τότε θα κινηθεί προς την κατεύθυνση που επιβάλλει η περίσταση. Σε κάθε περίπτωση, τις αποφάσεις θα τις ανακοινώσει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν προτίθεται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο είναι ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί η λύση του προβλήματος διά της λήψης νέων μέτρων.

«Εάν δεν μας πούνε ποιο είναι το χρέος που θα μας αφήσουν και πώς θα το πληρώσουμε, τι να συζητάμε; Δεν μπορούμε να δώσουμε “γη και ύδωρ” για να πάρουμε μια δόση. Πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδιά μας.

Δηλαδή, αν τα δώσουμε σήμερα όλα, δεν θα ξοφλήσουμε ποτέ. Θα πληρώνουμε για μια ζωή τους τόκους των τόκων. Αυτά τα μέτρα είναι σαν να ρίχνεις νερό σε ένα πιθάρι δίχως πάτο. Και εμένα, πάνω απ’ όλα, με ενδιαφέρει η Ελλάδα και οι επόμενες γενιές», τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα εάν η αντίδρασή του βρίσκεται σε εναρμονισμένη τακτική και με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Μακεδόνας πολιτικός ξεκαθαρίζει: «Εγώ δεν είμαι κανένας χθεσινός. Είμαι τριάντα χρόνια επιχειρηματίας και στην πιάτσα. Κινούμαι αυτοβούλως και με βάση τη συνείδησή μου και δεν ανήκω σε καμία παρέα και ό,τι κάνω το κάνω μόνος μου».

Στην περίπτωση που καταψηφίσει τα μέτρα, θα ζυγίσει εάν θα παραιτηθεί από βουλευτής ή θα παραμείνει ανεξάρτητος μετά από ενδεχόμενη διαγραφή του. «Δεν είναι λύση η παραίτηση. Εγώ έχω μάθει να δίνω μάχες για τις ιδέες μου» λέει με νόημα, αλλά αφήνει και ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, εφόσον του ζητηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν κρύβει την απογοήτευσή του, επειδή μετά τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες τόσο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος όσο και της κοινωνίας να δώσει δείγματα γραφής στην κατεύθυνση της αλλαγής πολιτικής και στην παρουσίαση αποτελεσματικών μέτρων.


«Εγώ έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης σε μια νέα κυβέρνηση, αλλά η νέα κυβέρνηση δεν κυβερνά. Ακόμη και βουλευτής τι νόημα έχει να είσαι, όταν για όλα αποφασίζει η τρόικα;», διερωτάται και ζητά από την κυβέρνηση να αρθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να διαπραγματευτεί σοβαρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα του χρέους. «Θα δουλεύουμε μια ζωή, εμείς και τα παιδιά μας, χωρίς αποτέλεσμα».
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: