7.6.11

Συνεχίζουν την κατάληψη...


Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου παραμένουν υπό κατάληψη από μέλη Κίνησης Ατόμων με αναπηρία, που διαμαρτύρονται για εγκύκλιο (υπ' αρ. 37 31/05/2011) αναφορικά με τα ... κριτήρια παροχής βοηθημάτων, όπως είναι τα ορθοπεδικά και ορθωτικά είδη, τα τεχνητά μέλη, καθώς και για την περικοπή των προνοιακών τους επιδομάτων, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Όπως υποστηρίζουν, με τις ρυθμίσεις της νέας εγκυκλίου περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του το 25% προκειμένου να τα προμηθευτούν.

"Καταλαμβάνουμε το ΙΚΑ διότι δεν λειτουργεί ως σύμμαχος της ανάγκης μας για κοινωνική ασφάλιση και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά ως εχθρική δύναμη που συνειδητά επιδιώκει την κοινωνική, ηθική και φυσική μας εξόντωση", ανέφεραν τα μέλη της Κίνησης Ατόμων με αναπηρία.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα και αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας αλλά και περιπτώσεων οργανωμένης απάτης, όπως εκείνης που είχε συμβεί κατά το παρελθόν με αναπηρικά αμαξίδια.

Χθες είχαν συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Πατσιούρη, και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον διοικητή κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος μετέβη επιτόπου και ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να τερματίσουν την κατάληψη και εν συνεχεία να ανέβουν στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν. Τα μέλη της Κίνησης Ατόμων με αναπηρία αρνήθηκαν, δηλώνοντας πως δεν θα αποχωρήσουν, εάν δεν συναντηθούν πρώτα με τον υπουργό Υγείας.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: