23.6.11

Αιχμές Βενιζέλου για Παπακωνσταντίνου...


Κριτική στο οικονομικό επιτελείο άσκησε η Βάσω Παπανδρέου στο ΚΤΕ παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος άφησε αιχμές για τον προκάτοχο του.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει ορίζοντας, τα... μέτρα δεν βγαίνουν, δεν ξέρουμε πού πάμε» και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να πληρώνουμε τόσα δισ. ευρώ σε τόκους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και είπε: «Νόμιζα ότι οι αλλαγές του Παπακωνσταντίνου ήταν συμφωνημένες και πήγα στο eurogroup και δεν ήξεραν τίποτα. 3,8 δις στον αέρα. Εγώ βρήκα μια κατάσταση, την οποία προσπαθώ να συμμαζέψω».

Η κ. Παπανδρέου ζήτησε να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών τις δανειακές συμβάσεις, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Βενιζέλο. «Ναι, είναι καλή ιδέα να το δούμε» είπε ο νέος υπουργός οικονομικών.

Αυτή την ώρα, εντός του ΚΤΕ συζητούν τη διατήρηση του ΦΑΠ στις 200.000 ευρώ, να μην ισχύσει το τέλος της ΔΕΗ 1 ευρώ ανα τ.μ., ενώ η έκτακτη εισφορά εξετάζεται να είναι για πολιτικούς, αιρετούς και πολίτες με υψηλά εισοδήματα στο 5%.

Επίσης, συζητούν το αφορολόγητο να κατέβει στο 8.000 ευρώ, και να διατηρηθεί στις 12.000 για άτομα άνω των 65 και κάτω των 30 χρόνων.

Εξετάζεται ακόμη να αυξηθεί κατά 5% ο φόρος στο πετρέλαιο και ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Μεσοπρόθεσμο παραμένει η εξομοίωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης με προοπτική την πλήρη εξομοίωση το 2013.

Η Τόνια Αντωνίου είπε: «Το 2011 μας ζητούν 6 δις από αποκρατικοποιήσεις. Ποιος θα τα δώσει; 18 μήνες λέμε για αναπτυξιακή πολιτική και δεν έχει γίνει τίποτα».

Ο κ. Σαλαγιάννης επεσήμανε πως είναι: «Πολιτική ανηθικότητα ότι δεν πιάσαμε την φοροδιαφυγή. Το μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσω, τρέμω τι θα γίνει αν δεν ψηφιστεί. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο».

Από την πλευρά της η κ. Μπατζελή ζήτησε να καταργηθεί το πόθεν έσχες για όλους, όχι μόνο για την οικοδομή και ο κ. Λιντζέρης σημείωσε ότι είναι: «ειλικρινής ο υπουργός και προσπαθεί να κάνει πολιτική διαχείριση σε αδιέξοδο».

Κόντρα Ανδρουλάκη – Αποστολάκη

Από την πλευρά του, ο Μίμης Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον υπουργό οικονομικών είπε: «Μιλάτε μόνο για φόρους. Πότε θα μειώσετε το Δημόσιο, τους παρασιτικούς οργανισμούς με τους μισθούς των 6000 ευρώ;»
Η απάντηση ήρθε από την Μιλένα Αποστολάκη η οποία παρενέβη και είπε: «Υπάρχουν και άνθρωποι» προκαλώντας στην αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη.

«Μην μου λες για ανθρώπους, εσείς τους διορίσατε» της είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης για να απαντήσει η κ. Αποστολάκη: «Εγώ απλώς λέω ότι υπάρχουν στο δημόσιο κι άνθρωποι που παίρνουν 800 ευρώ».

Εμπλοκή με την Τρόικα

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει μετά το τέλος του ΚΤΕ στις 15:00 ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με τα συμπληρωματικά μέτρα, που συμπεριέλαβε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με τους τροϊκανούς να πιέζουν για πρόσθετα μέτρα τα οποία θα φέρουν έσοδα άμεσα στα ταμεία.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: