9.6.11

''Ανάβει'' η Σπίθα στην Αριστοτέλους - Ξεκίνησε η ομιλία του Μίκη...


Ξεκίνησε πρίν απο λίγο η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους, παρά την άρνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει τον χώρο και την αντιπρότασή να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της "Σπίθας" στη ... Νέα Παραλία ή στη ρωμαϊκή αγορά, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του γνωστού μουσικοσυνθέτη.

Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10.000 άτομα, ενώ συνεχώς προσέρχονται και άλλοι. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αστυνομία στο χώρο, παρά μόνο η τροχαία που ρυθμίζει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Πανό που βρίσκεται μπροστά στην εξέδρα αναγράφει «Ρε Ουστ», ενώ ένα ακόμη γράφει «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το παράνομο χρέος». Δεκάδες είναι οι ελληνικές σημαίες, ενώ εκατοντάδες μικρά παιδιά βρίσκονται στην πλατεία με τους γονείς τους.

Μόλις έφτασε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

Κλειστή αυτή την ώρα η Μητροπόλεως.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλίες των Κώστα Ζουράρι και Γ.Κασιμάτη, ενώ θα ακολουθήσει και η ομιλία του Μ.Θεοδωράκη. Η συγκέντρωση θα ολοκληρωθεί με τραγούδια από τον Μ.Μητσιά.

Πανό που έχει αναρτηθεί προέρχεται από κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιτίθεται στη δημιουργία μεταλλείων Χρυσού. «Η Χαλκιδική κινδυνεύει. Αντισταθείτε. Όχι στα μεταλλεία χρυσού», αναφέρει.
metrogreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: