8.6.11

Καταγγελία ΕΤΙΤΑ για εγγραφές απεργοσπαστικών εκπομπών...


Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι συνηθίζουν να μαγνητοσκοπούν εκπομπές τους, ημέρες που προηγούνται απεργιακών κινητοποιήσεων μας, με απώτερο σκοπό να προβληθούν τις μέρες που απεργούμε ή κάνουμε στάση εργασίας.
Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη μιας και αποτελεί τον ορισμό του απεργοσπαστικού μηχανισμού και...

συν τοις άλλοις αποτελεί ουσιαστικά κοροϊδία του τηλεοπτικού κοινού. Και αυτό γιατί οι σταθμοί αυτοί συνηθίζουν να αποκρύπτουν επιμελώς ότι οι εκπομπές αυτές είναι μαγνητοσκοπημένες ενώ ο τηλεθεατής νομίζει ότι προβάλλεται ζωντανά.

Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου εργασιακού δικαιώματός μας και καλούμε τους μεν συναδέλφους μας να αρνούνται κάθε μορφή υπερωριακής απασχόλησης με σκοπό την εγγραφή τέτοιου είδους απεργοσπαστικών εκπομπών, την δε διεύθυνση των τηλεοπτικών αυτών σταθμών να φροντίζουν να ενημερώνουν το τηλεοπτικό κοινό ότι η οποιαδήποτε εκπομπή είναι μαγνητοσκοπημένη προβάλλοντας το γράμμα (Μ) στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης ΚΑΘΟΛΗ την διάρκεια της εκπομπής! Παράλληλα να περνάει κρόουλ ανά τακτά χρονικά διαστήματα που θα αναφέρει τον λόγο που η εκπομπή είναι μαγνητοσκοπημένη (απεργία τεχνικών).

Υπενθυμίζουμε πως κάθε μορφή υπερωριακής απασχόλησης (ακόμα και η υπερεργασία αν δεν έχει κοινοποιηθεί εγγράφως στον εργαζόμενο 3 ώρες πριν λήξει η βάρδια του), είναι ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ βάσει εργατικού δικαίου.

Συνάδελφοι, παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση, κινούμαστε μαζικά όπου μας ζητήσει το σωματείο μας και προφυλάσσουμε τον αγώνα μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: