20.6.11

Πτώση των βάσεων, μείωση αριστούχων δείχνουν οι βαθμολογίες των υποψηφίων...


«Σφαγή» στους υποψήφιους της Θετικής κατεύθυνσης (βιολογία, μαθηματικά, φυσική), μείωση των αριστούχων και γενική πτώση των βάσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οι υψηλόβαθμες σχολές του...

2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικές σχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα χαμηλώσουν εφέτος τις βάσεις εισαγωγής τους.

Επίσης πτώση των βάσεων θα έχουν οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές και τις Φαρμακευτικές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (11,09 έναντι 15,51% για το έτος 2010) καθώς και στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (18,08% έναντι 19% για το έτος 2010.

Στα επιμέρους μαθήματα η κατανομή της βαθμολογίας «βελτιώθηκε» σε όλα τα μαθήματα εκτός της Φυσικής Γενικής Παιδείας (όπου το ποσοστό των «αριστούχων» αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι και έφτασε στο 47,27%)
tanea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: