6.6.11

Κλασική περίπτωση κατασπατάλησης πόρων για υποτιθεμένη ανάπτυξη στα Τρίκαλα


http://www.trikalanews.gr
Αφού κατασπαταλήθηκαν πόροι για εξαιρετικά αμφιβόλου επιτυχίας προγράμματος διαφήμισης, στην συνέχεια, οι 12 δικαιούχοι του Προγράμματος που πήραν την επιδότηση των 15.000 ευρώ για εμπορική ενασχόληση 18 μηνών , με την λήξη του Προγράμματος, εγκατέλειψαν τα 13 καταστήματα, αφού ουδέποτε η «Τουριστική Αγορά», δεν...
προβλήθηκε με ορθόδοξο τρόπο και ουδέποτε έγιναν και άλλα απαιτούμενα έργα όπως ο κόμβος και ο αξιοπρεπής χώρος στάθμευσης για αυτοκίνητα και κυρίως για λεωφορεία.

Μοιραία, η «Τουριστική Αγορά», είχε …ημερομηνία λήξης. Τα καταστήματα εγκαταλείφθηκαν και άρχισε κυριολεκτικά η …λεηλασία των όποιων υποδομών τους και μετατράπηκαν γρήγορα σε εστία μόλυνσης. Ουδέποτε προχώρησε πολύ αργότερα και η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ στο σημείο και ένα έργο … «αναπτυξιακό», όπως παρουσιάστηκε στην τελετή εγκαινίων, ουδέποτε κατάφερε να πετύχει έστω και στο παραμικρό τον στόχο του.

Σήμερα, ένα από αυτά τα καταστήματα, παραχωρήθηκε σε κάτοικο της περιοχής, για να λειτουργήσει εκεί αναψυκτήριο και η παρουσία του αναψυκτηρίου, έχει σταματήσει την λεηλασίας των άλλων 12 καταστημάτων. Ωστόσο τα σπασμένα τζάμια, ηλεκτρικές υποδομές που ξηλώθηκαν, καλοριφέρ που κλάπηκαν και χώρος απέραντης …τουαλέτας, συνθήματα στους τοίχους, συνθέτουν την εικόνα των υπολοίπων 12 καταστημάτων.

Ο ιδιοκτήτης του κυλικείου, δείχνει διάθεση να εξωραΐσει τον χώρο, μόνος του περιποιείται το γκαζόν και την διπλανή παιδική χαρά, αλλά δύσκολα θα μείνει και άλλο χρόνο εκεί, καθώς ακολουθεί μετά τον δεύτερο χρόνο, ενοίκιο των 400 ευρώ.

Στο πρόσφατο δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, ήρθαν προς έγκριση δύο αιτήσεις από ενδιαφερόμενους της περιοχής, για παραχώρηση (χωρίς ενοίκιο) για δύο από τα 12 καταστήματα, από ενδιαφερόμενο να δημιουργήσει κατάστημα επισκευής ποδηλάτων και από ενδιαφερόμενη για να ανοίξει ουζερί. Το δεύτερο αίτημα, κρίθηκε ως ανταγωνιστική επιχείρηση απέναντι στο υπάρχον κυλικείο που υπάρχει, αλλά ούτε το πρώτο αίτημα πήρε έγκριση, καθώς κρίθηκε ότι ο χώρος θα πρέπει να παραμείνει ως έκθεση τοπικών προϊόντων.

Τα καταστήματα τα ζητούν και Σύλλογοι του Νομού, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, είναι κατηγορηματικός ότι τα καταστήματα αυτά, έχουν αποδεσμευτεί με το πέρας της 5ετίας από το πρόγραμμα για χρήση «Τουριστικής Αγοράς» και τάσσεται υπέρ της παραχώρησης σε κατοίκους της συνοικίας Αγίου Οικουμενίου (Σεισμόπληκτα) για επαγγελματική χρήση και αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον, να παραχωρηθούν σε Συλλόγους, προκειμένου να προστατευτούν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρήστος Λάππας, κρατά ισχυρές επιφυλάξεις στα λεγόμενα του κ. Ταμήλου κατά πόσο τα καταστήματα αυτά έχουν «αποδεσμευτεί» από το πρόγραμμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανοιχτή δημόσια πρόσκληση ενδιαφερομένων για να νοικιάσουν αυτά τα καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: