10.6.11

Θερμή νύχτα στην Ιπποκράτους...


Κόντεψαν να ξημερώσουν χθες στην Ιπποκράτους και η νύχτα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν θερμή.

Τα αίματα άναψαν, όμως, όταν ο ιδρυτής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», Γ. Παναγιωτακόπουλος, μίλησε για ... «πολιτική υποταγή» της κυβέρνησης στους δανειστές, υιοθετώντας τα περί «επιτρόπων στα υπουργεία».

Ο Γιώργος Παπανδρέου θύμωσε, χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και του ζήτησε να ανακαλέσει. «Εγώ ζήτησα από τους πρωθυπουργούς άλλων χωρών τεχνογνωσία και το ανακοίνωσα δημόσια. Είμαι ο πρωθυπουργός και απαιτώ να με σέβεσαι», του είπε. Με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων ο Παναγιωτακόπουλος πείστηκε, ανακάλεσε και η ηρεμία επανήλθε.

Αυτό ήταν το πιο οξύ από τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν. Ακούστηκαν, όμως, και άλλα, εξίσου βαριά. Ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης, μάλιστα, είπε ότι δεν απέτυχε μόνο ο υπουργός Οικονομικών, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση!

Ο μεν Παναγιωτακόπουλος είπε ό,τι είπε, αλλά δεν είναι βουλευτής και δεν έχει πρόβλημα. Ο Σαλαγιάννης, όμως, πώς θα πάει σε λίγες μέρες να ψηφίσει υπέρ μιας κυβέρνησης που «απέτυχε συνολικά»;

Πάσα εξήγηση δεκτή.
Γ.ΚΑΡ. (Πολιτικά Παρασκήνια από την Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: