17.6.11

Συγκινημένη η Λούκα...


Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργών.

Στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους 20 μήνες «για να σταθεί η χώρα όρθια».

Ο ίδιος αναγνώρισε λάθη και... παραλείψεις, αλλά τόνισε ότι αισθάνεται περήφανος «για αυτό που αφήνουμε πίσω μας».

Εξήρε δε την πείρα και την αφοσίωση του νέου υπουργού. Θα είναι μια αλλαγή φρουράς που θα αποδώσει άμεσα, τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος εξήρε την αφοσίωση του απερχόμενου υπουργού, αναγνώρισε ότι σήκωσε ένα τεράστιο βάρος όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Σε καλό κλίμα ανέλαβε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.

«Αναλαμβάνω σε μια παρα πολύ δύσκολη περίοδο, που η χώρα βιώνει μια κρίση πολύπλευρη, πρωτόγνωρη, οι προκλήσεις μεγάλες και το έργο δύσκολο» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Τόνισε πως το πρώτο θέμα που τίθεται είναι η αναζωογόνηση των δημοκρατικών θεσμών, με την αξιοποίηση του δημόσιου διαλόγου, ενώ προανήγγειλε πως θα ξεκινήσει συνεργαζόμενος με τις δικαστικές ηγεσίες της χώρας και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των χώρων που εποπτεύει το υπουργείο, υποσχόμενος ότι «θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Κλείνοντας, εξήρε το έργο του προκατόχου του, τονίζοντας πως κατέθεσε τεράστιο νομοθετικό έργο. «Το οξυγόνο στο χώρο τη Δικαιοσύνης είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε» κατέληξε.

Ο απερχόμενος υπουργός Χάρης Καστανίδης καλωσόρισε με πολύ θετικούς χαρακτηρισμούς το νέο υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας πως έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζει το χώρο και θα δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία του υπουργείου. Ανάλογη υποδοχή επεφύλαξε και στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο και νέο υφυπουργό Γιώργο Πεταλωτή.

Ο κ. Καστανίδης κατέληξε με έναν απολογισμό του έργου στο υπουργείο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αλλων μάλιστα γνωστοποίησε πως είναι έτοιμη η απόφαση για την επιβολή υψηλό προστίμου στη Siemens.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως η νέα ηγεσία θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο των προκατόχων τους και να το διευρύνει.

Με έκδηλη τη συγκίνηση παρέδωσε το υπουργείο εργασίας η Λούκα Κατσέλη, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της στο υπουργείο, στην προσπάθεια που έδωσε για τις συλλογικές συμβάσεις και τη μείωση της ανεργίας.

Σε πολύ καλό κλίμα η παράδοση του υπουργείου Υποδομών από τον Δημήτρη Ρέππα στον Γιάννη Ραγκούση.

Ο απερχόμενος και ο νυν υπουργός είχαν σύσκεψη για τα βασικά θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: