7.6.11

Ακονίζουν μαχαίρια οι βουλευτές κατά του «τσάρου»...


Την πιο σκληρή πολιτική δοκιμασία του, στους είκοσι μήνες, που βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να περάσει την Τρίτη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς θα πρέπει να... πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές του και την ανάγκη να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όπως και άλλοι υπουργοί (Ραγκούσης, Ρέππας, Χρυσοχοϊδης, Κατσέλη) ενημερώνουν από τις 10 το πρωί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα νέα δεδομένα στην οικονομία και τη διαφαινόμενη συμφωνία με την τρόικα.

Πολλοί βουλευτές είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν από τον κ. Παπακωνσταντίνου απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας και να του χρεώσουν την αποτυχία του πρώτου μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές θα παρουσιάσουν ακόμη και συγκεκριμένα στοιχεία, με τα οποία θα αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και άλλων υπουργείων, για περιορισμό της σπατάλης.

Αναμένεται δε να εκφράσουν ευθέως τη διαφωνία τους με την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων, με τις οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Πολλοί επίσης θα αντιταχθούν στο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Βουλευτές φέρονται αποφασισμένοι να επιτεθούν προσωπικά στον κ. Παπακωνσταντίνου και να του επιρρίψουν λαθεμένες επιλογές και προβλέψεις, καθώς και ανικανότητα να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Εάν μάλιστα διαπιστώσουν ότι ο υπουργός Οικονομικών τους αντιμετωπίζει με αλαζονεία – όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν – είναι βέβαιο ότι θα εκραγούν και η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μερικοί μάλιστα περιμένουν αυτό ακριβώς για να ξεσπάσουν και να ξεκαθαρίσουν παλαιούς λογαριασμούς με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο θεωρούν και υπεύθυνο των δεινών, αλλά και αμετανόητο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: