25.6.11

Με τα μάτια στραμμένα στο Καλλιμάρμαρο...


Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου διεξάγεται η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011. Στο Ζάππειο παρευρίσκονται οι... διεθνείς αποστολές, οι οποίες προετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει για να παρακολουθήσει αυτό το παγκοσμίου εμβέλειας γεγονός. Ο θρύλος τη μουσικής Στίβι Γουόντερ, ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, η τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ο οποίος έχει γράψει και τον ύμνο της τελετής, θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης. Τη βραδιά έχει σκηνοθετήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς αναμένεται να είναι η παρέλαση των 10.000 αθλητών και των μελών των αποστολών από πάνω από 183 χώρες, που συμμετέχουν στους αγώνες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κυρήξει την έναρξη των αγώνων, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς και πλήθους διεθνών προσωπικοτήτων.

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσιάζουν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο, αθλητή ιστιοπλοΐας. Μουσικά συγκροτήματα «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης.

"Εάν μπορούμε να γιορτάζουμε και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι, τότε μπορούμε να μάθουμε να ζούμε και ενωμένοι", δήλωσε νωρίτερα ο Τίμ Σράιβερ, πρόεδρος του Κινήματος Special Olympics, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την αποψινή τελετή έναρξης των Special Olympics.

"Δεν μπορούσα να λείπω από τη σημερινή τελετή. Γράφω τραγούδια από την καρδιά μου και είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην Αθήνα για τους Special Olympics", δήλωσε ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ.

"Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Όπου και αν ταξιδεύω βρίσκω μέλη του κινήματος. Είμαστε εδώ για να φέρουμε λίγο φως σε μια σκοτεινή περίοδο για την Ελλάδα", επισήμανε η Βανέσα Γουίλιαμς, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία συμμετέχει στο Κίνημα από το 1992.

"Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε τους αθλητές και τις αποστολές των Special Olympics" , δήλωσε ο τενόρος Μάριος Φρανγκούλης, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι "κάθε αθλητής είναι και ένας Οδυσσέας", κάνοντας γνωστό ότι εκεί έχει στηριχθεί η ιδέα της σκηνοθεσίας του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη βραδιά.

"Η αποψινή βραδιά θα είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη" είπε ο Βιτόριο Γκρίγκολο, ο Ιταλός τενόρος που θα ερμηνεύσει τον ύμνο των αγώνων, τον οποίο έχει συνθέσει ο Στέφανος Κορκολής.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: