12.6.11

Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις στη Συρία, λέει η διεθνής Αμνηστία...


Τουλάχιστον 77 παιδιά έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ καταγράφονται πολλές ... περιπτώσεις τραυματισμών και βασανιστηρίων.

Η οργάνωση ανέφερε στο βρετανικό Channel 4 ότι από τους 1060 καταγεγραμμένους θανάτους Σύρων στη διάρκεια των διαδηλώσεων, οι 77 είναι θάνατοι ανηλίκων.

Ο αριθμός από την διεθνή οργάνωση είναι σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν της UNICEF που εκτιμούσε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου είχαν σκοτωθεί 30 παιδιά.

Επισημαίνει δε η Διεθνής Αμνηστία ότι η συχνότητα των περιστατικών με ανήλικους έχει αυξηθεί και ότι οι Αρχές ασφάλειας ανοίγουν πυρ ακόμα και χωρίς καμία πρόκληση.

Παράλληλα, έρχονται στο φως και νέες περιπτώσεις βασανισμού ανηλίκων.

Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στο φως βίντεο που δείχνει το κακοποιημένο και ακρωτηριασμένο πτώμα του 15χρονου Θαμέρ αλ-Σαχρί που συνέλαβαν οι Αρχές στην Ντεράα τον Απρίλιο.

Φέρεται να κρατήθηκε μαζί με τον φίλο του Χάμζα αλ-Χατέμπ, ο οποίος επίσης παραδόθηκε στην οικογένεια του κακοποιημένος και ακρωτηριασμένος, με την απειλή να μην αναφέρουν τον θάνατο του. Το βίντεο με το νεκρό Αλ-Χατέμπ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μέσα και έξω από τη Συρία..

Από την αρχή των διαδηλώσεων εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί πολύ περισσότεροι από 1.000 –ενδεχομένως και πάνω από 1.300– Σύροι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει σε όλους τους τόνους τη βία κατά των αμάχων ενώ δυτικές χώρες κινούνται προς την υιοθέτηση καταδικαστικού ψηφίσματός από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: