8.6.11

Η τριμερής στη συνάντηση Χριστόφια-Ντάουνερ...


«Καθαρό πλάνο» για τις διαπραγματεύσεις ζητεί ο ΟΗΕ...
Λευκωσία: Η προετοιμασία της τριμερούς διάσκεψης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στη Γενεύη στις 7 Ιουλίου, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος Χριστόφιας με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Σε... δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν ν’ ακούσουν τις απόψεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων για το πώς επιθυμούν να εξελιχθεί η τριμερής και αναμένουν από τις δύο πλευρές ένα καθαρό πλάνο για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ τόνισε ότι πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος προώθησης των διαπραγματεύσεων διαφορετικά, όπως είπε, οι πλευρές θα συνεχίσουν να συνομιλούν και για τα επόμενα 100 χρονιά.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, πριν από την ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο σύγκλισης διεθνούς διάσκεψης ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ανέφερε ότι δεν βλέπει κάτι τέτοιο να γίνεται πολύ σύντομα.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: