28.6.11

Άδειασε Πάγκαλο ο Μόσιαλος ...


Τη βεβαιότητά του ότι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα ψηφιστεί από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash Ηλίας Μόσιαλος σχολίασε και τις ... δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου περί τανκς σε περίπτωση χρεοκοπίας, σημειώνοντας πως «σε μία στιγμή που η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις».

Αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα, ο ανέφερε ότι δεν θα είναι μόνιμα καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα συζητηθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο. Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για αναμόρφωσης του καθεστώτος στις εφορίες, λέγοντας ότι «γίνονται εστίες μεγάλης διαφθοράς» και εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους είσπραξης, που τους έχουν δοκιμάσει και άλλα κράτη».

«Μπορεί να είναι outsourcing αυτό; Μπορεί να είναι συνδυασμός κρατικών υπηρεσιών με μεγάλη αναδιοργάνωσή τους και outsourcing; Να σκεφθούμε αυτούς τους νέους τρόπους και αυτό κάνει τώρα το υπουργείο των Οικονομικών και μόλις περάσουμε αυτή τη δύσκολη φάση θα αρχίσουν να συντάσσουν και νέους φορολογικούς κανόνες που θα είναι πιο απλοί και αποτελεσματικότεροι, έτσι ώστε να εισπράττουμε περισσότερα από 9 δισ. ευρώ. Αν μπορούσαμε να εισπράξουμε 12 δισ. αντί για 9 δισ., δεν θα είχαμε τα προβλήματα τα οποία έχουμε τώρα. Και παραπάνω, αν μπορούσαμε να εισπράξουμε», συνέχισε.

Πρόσθεσε, δε, πως «στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να προβλέπεται η ίδρυση φορολογικών και οικονομικών δικαστηρίων, τα οποία θα διεκπεραιώνουν τάχιστα τις ενστάσεις των πολιτών, όταν γίνεται δηλαδή ένα πρόστιμο, όταν υπάρχει μία έρευνα, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης. Και η καθυστέρηση, όπως γνωρίζετε, από ένα σημείο και μετά οδηγεί και σε παραγραφή».


Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: